Nejste přihlášen/a.
26x2.25 místo 26x2.1 dát můžeš. Ono , že by měl širší plášť vyšší vlivý odpor není tak docela pravda. Jsou dokonce pláště kdy větší "balon" má lepší valivý odpor a to na stenjném vzorku (viz Continental X-King) . Nejdůležitější je vybrat si plášť určený k tomu co opravdu jezdím. Hodně lidí kupuje pláště podle ceny a pak se diví, že se nadřou a nebo zase stále lepí. Ono když si koupíš třeba 26x1.9 Ritchey Z-MAX, na tvrdém podkladu budeš dupat jak mourovatý a na kamenité cestě nebudeš stačit lepit a měnit duše. Je to prostě plášť určený do "bláta". Na tvrdém podkladu ho do kapsy strčí kde jaká 2.2 s dobrým vzorkem.
Jestli chceš vyloženě plášť univerzal, který je dobrý jak v terénu tak i na silnici, jdi do Schwalbe Smart SAM , Maxxis CrossMark , Continental Race King atd..
Širší plášť bude lepší pro jízdu zejména v terénu na zpevněném povrchu bude mít větší valivý odpor a tím i vynaložíte více energie. Jde tedy o to jak a kde je kolo používáno a i o to kolik se na něm najezdí. Obecně se toho víc nedá uvést. Jinak s s ráfkem problém nebude to bude v pohodě.
Taky můžu doporučit schwalbe sammy slick, rychlý jak na silnici, tak v terénu a výbornou ochranou proti defektu.
No, v tom terénu jen pokud je tvrdý a hlavně SUCHÝ. Za mokra je téměř v terénu nepoužitelný. Stačí malinko blátíčka a cyklistický "výlet" se rázem mění na cykloturistický. Oni tyhle "slikáče" jsou hlavně do sucha a je jedno jestli je to Sammy Slick , MAXXIS WormDrive, Continental Speed King , Author Speed Master , atd.. Bohužel ani s tou rychlostí to není takové jak udávají výrobci.
Víš,ty to bereš jen z pohledu cyklisty na trekových kolech a silničce. Pro tebe je každá nezpevněná cesta terén ( FOTO 1). Pokud se zde bavíme o horských kolech, tak tam se často jezdí cesty daleko náročnější než je hladná polní "lesní" cesta.
To, že v terénu je bláto neznamná, že člověk musí jezdít v dešti. Znám úseky kde je bláto a přitom 3 týdny ani nekápne.
Sám sem vozil pár dnů WormDrive, než se ho hodil na "měštáka" a v terénu je totálně a prd. Jedině , že bych přezouval pláště.
Tady je pár fotek, kde se třeba motám já a to je jen taková lehčí cesta z dnešní vyjížďky. V kopcích jsem nazastavoval, páč někdy je to problém, jak zastavíš už to znovu nerozjedeš, buď hrabeš nebo jsi na zadním. Bohužel na těch fotkách není moc dobře vidět sklon tech kopců. Garanuji ti, že na těch slikách a vlhkých kořenech bys buď tlačil a nebo z kopce šel rovnou na tlamu. Byl bys rád, že stačíš vycvaknout.
Jo a jen na okraj, já sice déšť moc nemusím, ale stane se že někdy zmoknu, stejně ale neodsuzuj lidi kteří toto mají rádi. Oni taky netvrdí, že jsi magor, který se na žiletce motá mezi autama. Prostě někdo má rád holky jiný zase vdolky.
Nepodceňuj sliky - to na fotce projedu i na čistokrevných slikách. (Jen to je trochu bruslení Hrubý vzorek je nutnost až do hlubšího bahna a toho moc neni. Teď vozim jako univerzál gumy Conti Race King 2,2. Smart Sam je trochu víc do bláta, ale je o něco málo pomalejší. Na terén na fotce bohatě stačí, hrubší neni potřeba. Semisliky se rychle ojíždí a v blátě kloužou, King a Sam jsou v terénu rychlejší, na asfaltu nastejno, dýl vydrží, dá se i v blátě a nedrncaj.
Vem 2,2, jsou rychlý a nedrncaj, oproti 2,0 to je jak po mechu a jsou snad i rychlejší, v terénu určitě a asi i na asfaltu.
Jsou tři verze - drátovka za 200, kevlar za 400 a kevlar za 800 (Race king race sport), ty za 400 a 800 jsou dost podobný a rozdíl při běžný jízdě nepoznáš... za 800 made in D a za 400 je z Indie
Já bych ty pláště řešil. Né snad jaký vzorek, ale použil bych pláště na fatbike aby se to nepotopilo
Třeba MAXXIS MAMMOTH.
No tak nevíme, kde se bude pohybovat nejčastěji. Je jasné, že od sliků nemůže v bahně čekat zázraky, protože kolo tančí sem a tam, do kopce to hrabe a ve větším stoupání to hrabe i na šotolině, ale o to rychleji to jede na asfaltu či podobných terénech na foto 1, to mimo jiné jezdím i na silničce, samozřejmě za sucha a jede to rychleji než na mtb. Jinak škoda, že tu nemám foto toho co jsem sjížděl na těch slikách, podobné jako na foto 3, ale bez jehličí, jen bláto a kořeny, stromy od sebe na šířku řídítek, takže otukané lokty od stromů, sklon mezi 15-20% a bahno, i když nepršelo. Jelo to fakt šusem a celkem dlouhý sjezd. Místy se ale dalo zpomalit, takže se to sjet dalo. Ovšem kdyby to byl můj každodenní cíl trasy, volil bych samozřejmě gumy jiné, jenže časy se mění a tak raděj závodím s autama. Není nad to si chytnout kamion nebo autobus a jet šedesát Anebo sjíždět buchlovské serpentiny, kde ti ani osobák nestačí. Akorát teda nahoru to trvá delší dobu.
Jinak na těch slikách jsem dal, pokud mě paměť neklame cca 3-3,5 tis km bez defektu, poté to již nejsou sliky, ale galusky, nicméně je stále na trekovém kole mám a defekt jsem měl tuším dvakrát, ale tu už byly oholené, z toho jednou připínáček. Takže ta ochrana proti defektu funguje dost dobře a jak říkám, jezdil jsem i šotolinu či ostré kameny. V zásobě mám ještě nový náhradní v kevlaru, který jsem sehnal ve výprodeji poslední kus za 290Kč, no nekup to. Jinak do terénu mám stále ty původní pláště, které byly na kole a které jsem hned sundal, protože na asfaltu silně lepivé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.