Nejste přihlášen/a.
Sestavit kolo za 15tis?
Slušné kolo z komponent za tyto peníze nepostavíte ani omylem...
Asi Vám nezbude než koupit hotové MTB (nějaký "slušný" základ)...a třeba časem vyměnit některé komponenty (v první řadě vidlici).
Ahoj, za 15.000 opravdu nic slušného nepostavíš, já sice nemám horské kolo, ale DownHill, protože celkem dost jezdím, ale jen vidlice Rock Shox Boxxer mě vyšla na 15tisíc.
Rám jsem kupoval Leader Fox Dragstar, jelikož celopéro je pro mě k hovnu, protože celkem dost skáču a prostě celopéro mi nevyhovuje, taktéž doporučují i Vám, se celopéru vyhnout, někomu možná vyhovuje víc, ale pořádný odpružený rám stojí kolem těch 40tisíc a výš.. Kola s odpruženým rámem, které jsem již poskládané za např. 20tisíc, to je rám o ničem, tudíž je lepší rám pevný.
Jinak doporučuji značku shimano, opravdu nejlepší značka, co se dá sehnat, taktéž bohužel i jedna z nejdrahších.
Pokud nepožadujete, aby to kolo za 15.000 bylo nové, tak bych se poohlédl na bazaru po dílech, popř. po celým kolu a v budoucnu ho jen vylepšit.
ze všeho nejdůležitější je vědět, co chceš a proč. Např. když chci koupit novou kazetu tak buď třeba deore, protože je to slušný komponent za slušný peníze na normální ježdění. Nebo koupím 3x dražší XT, protože to chci mít "nabušený". Nebo musím koupit XT, protože mám zadní náboj (ořech) duralový a deore kazeta by mi ten ořech zničila. Když vím, co chci a proč, pak 15 tis. může stačit, nebo ani 30 tis. stačit nemusí. Jsem zavedený na shimano, za mě alivio jsou velice slušné komponenty, které při slušném zacházení vydrží dlouho. Ale jenom slušný zapletený kola, slušný kvalitní brzdy, slušná vidlice a slušný sedlo bude stát těch 15 tis.
p.s. slušný v mém pojetí = dobrý poměr cena/výkon a pokud se k tomu člověk nechová jako prase (nerve to, co to dá).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.