Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodny stroj k hubnuti

Od: andry odpovědí: 6 změna:

Ahojte,

jelikoz nemuzu nikde najit jednoznacny nazor na to, jaky stroj by se hodil na domaci cviceni, tak mne napadlo napsat sem. Je mi 20 a mam 105kg, nedavno jsem shodil pres 10kg jen kazdodennim chozenim na prochazky, nicmene ted uz to nejde kvuli psych. problemum a strachu vyjit ven (na coz mam i ID 2 stupne). Tak hledam nejaky stroj na cviceni doma, ktery by mi alespon trochu tu chuzi vynahradil. Jen ale nevim, jaky vybrat.. jestli je nejlepsi rotoped, stepper, nebo neco jineho?

Neco co nezabira moc mista a nebude to po roce nepouzitelne. Nemam zrovna ani moc velky rozpocet, kolik bych si mohl dovolit utratit, takze to je taky k nicemu... proste jsem zjistil ze tomu nerozumim a nevim, co je treba mit kvalitnejsi a co ne. Dekuju za vsecky odpovedi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x
Základem hubnutí je strava, ne cvičení.
doplněno 07.08.15 15:40:

Wamp díky za podporu, vy víte, že to nejsou teorie. Věřím, že tazetel, když použije vyhledávání, tak si základní "teorie" o hubnutí najde, jelikož to zde bylo napsáno milionkrát. Samozřejmě, že člověk je stvořen k pohybu, ale pohyb samotný nezaručuje hubnutí. Denně potkávám na cyklostezkách ty stejné lidi, jak běhají, bruslí, jsou celí červení, zpocení, ale pořád stejně "tlustí".Navíc mnoho z nich se domnívá, že čím intenzivněji se budou pohybovat, tím více zhubnou, ale opak je pravdou. Tak se pořád dál namáhají a bez výsledku, přitom by stačilo pouze změnit jídelníček a hubnout doma u televize. Vůbec nejde o splálené kalorie. Nikde jsem nepopřel, že pohyb není důležitý, pohyb zabraNuje ztrátě svalové hmoty. Ale svalstvo, respektive buňky potřebují výživu, takže strava je primární záležitost. Přitom nejde jen o bílkoviny a sacharidy, jak se mnoho lidí omylem domnívá, (nadbytek obojího v konečném součtu škodí), jde především o vitamíny a minerály. Bez toho organismus fungovat nebude a nemůže. Lucka možná "promazává" klouby pohybem (zajímavý výraz), ale na to "promazání" organismus potřebuje právě tu výživu v podobě minerálních stavebních látek. Pokud je člověk živený dlouhodobě jen blafy, ve stáří se mu to vrátí jako bumerang v podobě civilizačních nemocí, u kloubů konkrétně artrozy nebo u kostí orteoporozy. Většina lidí tyhle nemoci považuje za dědické, což je další omyl. Kosti se vyvíjí do 25let věku, takže to, co si v mládí nenastřádáme, později už nedohoníme. A to je ta doba, do kdy člověk žije u rodičů a má konkrétní stravovací režim, který mu rodiče vnutili nebo ho na něj naučili. Takže je velká chyba si myslet, že pohyb vše vyřeší a je velká chyba si myslet, že pokud mám dost pohybu, můžu pojídat blafy. Ono člověk těmi blafy zažene hlad, oklame mozek, ale to, že buňky tím hladem křičí, už neslyší. To možná uslyší, až bude mít vysoký tlak nebo jinou nemoc a bude dál slepě věřit doktorům a dál pojídat rohlík se salámem a sýrem. No a k tomu několik léků...

doplněno 07.08.15 22:22: Lucka - "ano tak to nazval můj ortoped. Napsal výživu a doporučil pohyb. " A to je vše, co doktor zvládne. Výživu kterou ti napsal je jen na tunelovani tvoji peněženky. Kolagen se bez vitaminu C nevstreba. Horem ho nasypeš, spodem vyleze bez užitku. Moje sestra je názorný příklad. Ale jednou byla trhat zub a týden nemohla kousat maso. Skákala jak veverka a koleno ji vůbec nebolelo. Jen co mohla jist, bolest se zas ozvala. Ale je to marné, marné, marné...

Štíreček,naprostý souhlas *palec*

Napište nám prosím svůj jídelníček,abychom se mohli posunout dál :)

lucie*
hodnocení

0x

S vaší váhou by byl nejlepší crossový trenažer nebo chodící pás.Na těhle dvou budete vyvíjet aerobní činost a na youtube najdete i dostatek treninkových videi,takže hurá do toho.Možná by bylo lepší na ty chodící pásy si někam zajít,právě že na hodiny walkingu(H.E.A.T.u)chodí hodně lidí jako vy.Chodit umí každý proto na to chodí i starší lidé a když jim nesedí nejaký cvik nebo tempo,tak prostě je dovoleno spomalit a odchdit si to.

no a až se dostenete na ideální váhu a budete cítit,že to chce změnu,tak doporučuji TRX .Popruhy nejsou drahé a na domácí posilování ideální.Jednoduché a hodně účinné.Taky najdete videa na youtube.

doplněno 07.08.15 12:11:

Tady už všichni známe stirečkovy teorie a nic proti tomu,ale pevný svalový základ je nutností v každém věku.Klouby se musí pohybem promazávat,svaly nás drží a spevňují...Přece jenom dobrá a zpevněná tělesná skladba nás nosí celý život.Strava je podle mě samozřejmostí.Pokud se tazatel ptá na cvičení,tak předpokládám,že se zamyslel i nad stravou.

doplněno 07.08.15 19:54:

ano stirecek promazávani kloubu,tak to nazval můj ortoped.S artrozou nic neudělám,takže napsal výživu,ale bez přirozeného pohybu to bude i s výživou jen horší,protože se nepromazává a hlavně potřebuje svaly kolem sebe,které mu pomáhají v pohybu.

hubenour
hodnocení

0x

Podle zadání nejlíp rotoped... Kvalitní je potřeba "brzda", sedlo, ložiska na středu - aby šla dobře regulovat zátěž, nic nekvrdlalo, pohodlný posez, rozumná životnost...

Jinak za nejlepší považuju veslovací trenažér s "větrákem", ale ten zabere hodně místa a stojí kolem 20 tisíc...

Ty procházky jsou ideální, úplně nejlíp s hůlkama = nordic walking (odlehčí kloubům a zapojí se svaly horní půlky těla = větší spotřeba energie)

Stirecku podle mne je třeba strava i pohyb. Jen strava bez pohybu je nesmysl - svalová atrofie, zhubneš spíš svalovou hmotu než tuk. Ideální strava bez pohybu je podle mne horší varianta než "žrát" a mít pohybu hodně...

vuthielseznam
hodnocení

0x

Doporučuji rotoped nebo běžecký pás. Rotoped zabere místa asi nejméně a pravděpodobně to bude i nejlevnější varianta, nicméně v něm nezapojíte celé tělo, takže účinek k hubnutí bude menší než např. u toho běžeckého pásu. Každopádně nejpodstatnější věc k hubnutí nejsou stroje, ale změna jídelníčku. K

lidus*
hodnocení

0x

Rotoped bych skoro zavrhla, spíš bych řekla stepr podle financí Insport line profi nebo jen nějaký mini stepr (doporučuji s držadly).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]