Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude mi tato vidlice pasovat na kolo?

Od: raddek odpovědí: 7 změna:

Zdravím, rád bych se zeptal těch, co tomu trochu více rozumí, zda mi bude tato vidlice:

sixtyseven.cz/...
pasovat na toto kolo?: ivelo.cz/...

Díky moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar
hodnocení

0x
Copak oto sloupek má vidle 1 1/8"to je v poho, to pasovat bude, ale bude potřeba dát jinou brzdu a kolo. V odkazu ten Dragstar má jen V-brake a vidle je jen na kotoučovky, navíc 20 pevná osa.
doplněno 01.08.15 10:37:

Ráfek není potřeba měnit, potřebuješ jiný náboj. Vybírat dle toho kolik máš drátů a jaké jsou kotouče (6 díra a nebo Center lock).

Co na tom kole budeš jezdit?

doplněno 01.08.15 10:46:

zbozi.cz/...

raddek
hodnocení

Ahoj, díky moc za odpověď.

Mám tam hydraulické brzdy, kupované nedávno, s brzdama by neměl být problém.

A stačí koupit do ráfku jen jiná osa nebo celý nový ráfek?

raddek
hodnocení

Chci začít s trochu většími sjezdy, než jsem jezdil doteď, teď jsem jezdil spíše jen tak v lese z menších kopců a sem tam si jít zaskákat.

Vidlici chci měnit proto, že RST T5 mi již nevyhovuje, zkoušel jsem s ní trochu hrbolatější sjezdy a už cítím, že to vidlice nezvládá.

Tu vidlici, na kterou jsem odkázal, bych mohl mít bazarovou za 3.500kč a myslím, že bude určitě lepší, než ta, kterou mám teď, jelikož má zdvih 170mm a je dvoukorunková, tudíž pevnější.

Hledal jsem i jiné vidlice, ale nenašel jsem žádnou bazarovou do 3.500kč se zdvihem kolem 150mm.

Ten náboj, pokud si ho koupím, vyměnili by mi ho v cyklo servisu na počkání nebo do druhého dne?

ar

Myslel jsem si že to bude nějaké DH. No ona ta T5 není ani na normální MTB natož na DH. Celkově ty vidle od RST nejsou nic moc.

Jistli ti to vymnění do druhého dne to opravdu netuším, ale je sezona a servisy bývají docela zatížené. Sám si na to asi netroufneš,že.

Hele nevím jaký tam máš ráfek,ale nevyplatí se ti rovnou koupit přední kolo taky nějakou bazarovku s kvalitním ráfkem určeným na DH a ne jen na MTB.

dolekop.com/...

dolekop.com/...

dolekop.com/...

raddek
hodnocení

Sám si na výměnu netroufnu, zkoušel jsem kdysi u staršího kola vyměnit pár špic a nedopadlo to zrovna dobře.

Ráfky mám shimano mach1.

Asi by se vyplatilo koupit nějaký bazarový, ale nějaký levnější, do 1.000kč, nemám teď moc na útratu, večer se po nějakých podívám.

A co se týče vidlice, mám se ještě poohlédnout po nějaké jiné, nebo ta v odkazu něco vydrží?

Ještě bych se chtěl zeptat ohledně rámu, jestli taky něco vydrží?
Co jsem se díval, tak kamarád má rám od Pointu a v zadu trubky, co drží zadní kolo, má 1x tak hrubší, jak já, tak jestli se to po nějakém tom skákání nezlomí?

ar
"Ráfky mám shimano mach1"No víš jak Shimano tak Mach1 jsou dva různí výrobci (Japonsko a Francie). Pravděpodobně máš náboje Shimano a ráfky Mach1. Teď je důležité jaký model je to od Mach1. Ono je rozdíl jestli tam máš Mach1 MX DISC na nějaký maraton nebo MACH1 NEO DISC který už snese i all mountain a nebo Mach1 MAD Disc, který bys potřeboval ty.S tím rámem Ti moc neřeknu, nevím jaké velké skoky máš na mysli,ale je to rám na Free tak by měl něco vydržet oproti normálnímu rámu třeba na MTB. Je to ,ale stále "jen" hátéčko, takže na rám bude větší nápor. Všechno musí pohltit rám se zadní nástavbou. Je jasné, že Full by na to byl lepší,ale to třeba do budoucna. Na základy a nuční sačí i ten hardtail.
praivo*

Nevěřím, že rám při hrubším zacházení přežije změnu hlavového úhlu vyvolanou vidlicí s o min. 7 cm větším zdvihem (ta Gila má maximálně 100 mm, Stance má 170). Osobně bych utržení hlavové trubky neriskoval. Buď jiný rám, nebo nižší vidlici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]