Nejste přihlášen/a.
Jelikož ze zdravotních důvodů nemůžu moc na kole tak si chci koupit ELEKTROKOLO ,ale s nějakou kvalitní baterii. Ale nevyznám se v tom. Kolo budu používat v dosti kopcovitém terénu takže asi horské kolo. Přečetl jsem si nabídku od AUTOKELLY která mě docela zaujala. Poraďte s koupí. cenu bych bral tak do 25 tisíc kč. Díky
Asi před měsícem jsem si namontoval na kolo středový pohon Bafang : elektrokola-michal.cz/... ( mám 120 kg a jezdím hodně do kopců, takže ten silnější - 750 W, ale jestli vážíte méně, tak by Vám stačil ten slabší - 250-350W ), a baterii do rámu místo flašky : elektrokola-michal.cz/... Je to Li-on baterie, je lehčí a lze jí nabíjet kdykoliv, naopak není dobré ji nechat vybitou, nejlépe nabíjet po každé delší jízdě. Trvanlivější jsou baterie Life-Po4 : elektrokola-michal.cz/... ale jsou těžší a mají menší kapacitu. Najezdil jsem za ten měsíc cca 1200km a jsem naprosto nadšen, nejradši bych z kola neslezl Je to skvělý "narovnávač kopců", jezdím hlavně po Brdech a vyjede to v podstatě každý kopec. Pokud budu motor používat v kopcovitém terénu pořád, tak ujedu na jedno nabití cca 40 km, v případě, že na rovinách motor vypnu a budu jen šlapat a motor použiji jen v kopcích, kde mě už síly nestačí, tak ujedu na nabitou baterii cca 70km. Už mě dost bolí kolena a normální kolo už jsem v kopcích neušlápnul, takže jsem dříve jen chvíli jel a pak do kopce tlačil, z elektrokola prakticky nemusím sesednout
Doporučuji jít cestou přestavby normálního kola, nejlépe na středový pohon, protože ten Vám díky využití přehazovačky do kopce pomůže nejvíce. Naopak hotová prodávaná elektrokola v cenách kolem 20-30 tisic mají jen slabé nábojové motorky - aby to odpovídalo předpisům EU, které v kopcích často shoří. Servis uvedený v odkazech Vám tu elektrosadu na kolo i namontuje. Upozorňuji, že nejsem s tím servisem nijak spojen a nedělám jim reklamu, mají jen slušné ceny a byl jsem spokojen s jejich přístupem. Více se můžete dozvědět i z diskuzního fora : nakole.cz/... , případně vznést dotaz na tomoto foru. Díky elektrokolu se mě vrátila radost z cyklotoulek přírodou a jezdím teď víc než zamlada
nějak jsem o elektrokole taky přemejšlel, nakonec jsem dospěl k závěru, že je to pro mě zbytečnost, protože baterie vydrží dost málo kilometrů (i s tím příšlapem) a ztrácí kapacitu celkem rychle, takže (když je pro mě klíčový co největší dojezd) bych ji musel každejch pár roků kupovat novou (a to je celkem drahá sranda);
nicméně jsem si našel i zkopíroval, nějak zpracoval řadu informací;
protože jako odpověď se to označit nedá (a taky je to velice dlouhý), prostě by to sem nepasovalo, hodil jsem to na příbuzný projekt pise.cz (teda ono se to podle pravidel asi brzo ocitne na nepise.cz, protože ten blog nejspíš oživovat dalšími texty nebudu; ono to možná nepasuje ani do blogového píše, ale to atˇ si případně řeší admin...)
"článek" (tj. v podstatě kompilát textů z webu) jsem nazval kompiláty k elektrokolu I (je to mimochodem i graficky ohavně nepřehledný)
třeba budete mít sílu se tím probrat a třeba tam najdete něco užitečnýho
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.