Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dieta pro 13-leté

Od: jujinek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nevíte, jak mám ve 13 letech zhubnout? příští školní rok už bych chtěla nastoupit alespoŇ o 10 kilo méně. Na začátku se prý hubne víc než na konci, takže si myslím, že bych to mohla zvládnout těch 10 kil za necelé 2 měsíce ... nevíte, jaký sport je vhodný na co zhubnout? Běh, ten pro mě nic nebude, a jestli, tak na pásu, rozhodně ne venku kde mě každý vidí ... Slyšela jsem, že na boky je takové to sezení když člověk klečí a sedá si na jednu stranu a pak na druhou... chápete mě? poradíte mi další cviky? Co změnit na jídelníčku? Už jsem začala pít jen čistou vodu, denně udělám pár dřepů, ale váha nemizí ani o půl kila... Děkuji za odpovědi :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petrka*
hodnocení

1x

V první řadě vynech čistou vodu a pij ovocné šťávy, džus atd. Z jídla omez tučná masa a všeho jez polovinu a to 3x denně. Hlavně pořádný pohyb. To znamená vyběhnout 2km kopec s rychlém tempu každý den, dřepů tak 40 denně.

hodnocení

1x
Dieta pro náctileté?..
Ne,nikdy.Kdyby ses zeptala na změnu stravovacích návyků,tak to je jiná.
Prvně si musíš srovnat v hlavě jak máš jíst i pít.A od toho se odrazit.
Samozřejmě,že sport je stejně důležitý...Momentálně jsi ve vývinu,takže nedělej hlouposti,musíš mít veškeré živiny,vitamíny i minerály.Neláduj se fastfoody,bílou moukou,ani výrobky z ní,ani ničím sladkým a už vlbec nepij colu ani sladké limonády.Zelenina,ovoce,bílkoviny,to je základ !

cesmina*
hodnocení

1x

Kolik měříš a kolik vážíš? Omez sladkosti a choď pěšky.

sebod*

a přestan se vážit a začni si radši měřit. obvod pasu, břicha, prsa.

jujinek*
hodnocení

Měřím 167 cm a vážím ... no 89 *zed* :(

Fastfoody se neladuju, já ujíždím na sladké, které jsem taky téměř vynechala, čokoládu jsem už úplně vyškrtla, ale některé věci ne, ale omezím hodně... dřepy, našla jsem si takovou 30 dení výzvu... zkusím se podle toho držet. Běhat bych neměla už i kvůli zatěžování kloubů... No a měření obvodu, je sice fajn, ale i kdybych měla sebeužší pas atd... tak když má člověk navíc těžké kosti, tak na to se nikde nehledí... ale já potřebuji zhodit i vzhledově i abych se sama cítila líp. Děkuji za rady. Jdu se cpát salátem

kubaa
Myslim, ze kdyz vynechas tucna jidla, sladkosti a slazene napoje a zacnes jist vice zeleniny, tak tahle by mela jit vaha celkem rychle dolu. Samozrejme i nechodit pozde spat. Ono je rozdil snizovat vahu pri 10% tuku a pri 25%, cim mensi procento tuku, o to vice je dieta drastictejsi. Rekl bych to tak, ze u obeznich lidi se urcuje spis co nejist, nez co jist. Neexistuji cviky na hubnuti, zhubnes jen nejakou delsi aktivitou jako je behani atd. Ze zacatku bych byt tebou ale nebehal, maximalne si daval rotoped (s touhle vahou neni behani pro klouby zrovna idealni). Ze zacatku bych ti poradil, abys do toho sla postupne. Kdyz okamzite zmenis jidelnicek a budes hladovet, vydrzis to tyden, vzdas to a muze se stat, ze akorat pak priberes jeste vic. Kdyz do toho pujdes pomalu, telo si snaz zvykne. (tak tyden) Nezapomen, ze tobe jde predevsim o celkovou a dlouhodobou/ttvalou zmenu jidelnicku, ne jen prazdninovou dietu po ktere bys to nabrala zase zpet. Jestlize netrpis nejakou nemoci diky ktere vazis kolik vazis, tak s tou zmenou stravy, kterou jsem ti rekl na zacatku, bys do pul roku mohla zhubnout takovych 10 az 15 kg. Az se ti vaha zacne snizovat, o to vice pridavej pohyb. Pamatuj, ze i kdyz je to tezke, tak je nejlepsi hubnout pomalu. Nejen ze ti ta vaha zustane, ale je to hlavne zdravejsim. Nesnaz se zhubnout 20 kilo za mesic. Navic yi je jen ttinact, takze kdyz si to hubnuti do normalni vahy prodlouzis treba na dva roku, bude to o to lepsi. To je asi vse, drzim palce ;)

mohajkova*
hodnocení

0x

ve 13 hlavně pohyb, a pít 2 l. vody, ovoce, zeleniny a pohyb *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]