Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem jezdil s lehkou kšiltovkou namočenou ve vodě. Protí mně desítky pomalých cykloturistů s přilbami na hlavách. Vám fakt není špatně? Moc rád bych se naučil vozit přilbu za každého počasí. Dík za názor.
Vždycky jsem milovala výlety na kole ve vedrech.Na kole cyklistu ovívá vítr a je to lepší jak se smažit na dece u vody.Vždycky stačilo mít mokré vlasy pod helmou,přes helmu tak rychle neuschly a pokud chlap nemá vlasy tak mokrý šátek pod helmu.Někdo používá i vodu s alpou ,která chladí déle.V horku je snad jasné,že se vozí více vody a případně se s ní cyklista i polívá.
doplněno 05.07.15 08:31:asi tak...kdo nezažije i banální pád s velkými následky,tak bude pořád jezdit "v kšiltovce"a tvrdit jak je helma nepodstatná a někdy na obtíž.Já si takový obyčejný pád zažila a proto bez helmy ani ránu,raději sedřenou helmu než obličej.
Ehm, v kšiltovce se spaříš asi tak 10x víc než v přilbě Přilba větrá a izluje - slunce ohřívá povrch přilby a ne hlavu...
Zdravím, mokrý hadr na hlavu je dle některých názorů mnohem horší než nic. Helma na kolo má smysl, ale jen kvalitní, správné velikosti a řádně upevněná. Jo a v takových to vederech se na kole nejezdí. To jen náš národ, který má z tepla Vánoce, dělá takové kraviny.
P.S.: Jako amatérský cyklista jezdím většinou po lesích a stezkách, na silnici asi jen v 5-10%, prostě dnešní provoz není pro kolo.
Víš on je v přílbách velký rozdíl a vybrat si tu správnou ne taky oříšek. Musí správně sedět a nikde netlačit, musí mít velké větrací otvory, nesmí být zase moc těžká a hlavně bezpečná.
Pokud si koupíš levnou přilbu, bude z "horšího" materiálu a aby splňovala požadavky na bezpečnost a prošla atestem, budou ty větrací otvory prostě menší a bude hůře větrat. Levnější helmy prostě sednou na celo kebuli. Vystelky mají přichycené na suchý zip a na hlavě sedi na mnoha místech.
Osobně vozím Specialized S-Works Prevail.Přilba sedí na čele výstelkou, která není připláclá na korpus přilby, ale je tam cca 5mm mezera. Na zatylku sedí na upínání což jsou uzounké pásky. Celý korpus helmy je cca 1-1,5 cm nad hlavou, takže žádné pocení a mokré vlasy (i když v mém případě jde oto, že mám vlasů dost, bohužel na menší hlavu).
Další věc je, jak jsou řešeny výstelky na čele. U mnoha přileb pot teče na brýle a to je hodně neříjemné. U tohodle Prevailu je výstelka řešena tak, že pot z čela odvádí na spánky a tam pot steče. Na brýle nic nekape.
Tahle helma je fakt výborná, má jen dvě "vady". Je poměrně drahá, ale budiš, není to věc na jeden rok. Druhá nevýhoda je, že když je chladnější počasi a není to zase na cykločepici, tak dost profukuje. Já mám ještě starší model Specialized Propero a ten je do chladnějšího počasí akorát. Takže začátek jara a konec podzimu Propero 1 a v zimě pod nej čepici. Jinak vozím Prevail. Když pálí sluníčko a někde zastavíme tak ho ani nesundávám páč není potřeba a slunce mi nepálí do kebule. Něž ta mokrá kšíltovka, to je lepší vozit v bidonu jen čistou vodu a hlavu prostě polít větracím otvorem.
Jo ještě ty polepy nemá spešl nic moc. Tam by se mohl pochlapit za ty prachy co za kokosky chce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.