Nejste přihlášen/a.
Dobry den
uvazuji o koupi pevného RB 27,5. Od 15-ti let jezdím na GT avalanche 1.0 vel. L a proto mi teď nejsou některé věci jasné. Třeba moc nechápu význam tapered vidle. Nikdy jsem si nestěžoval na hlavový složení. Pak nechápu k čemu jsou pevný osy v nábojích. Kolo jsem měl přes víkend půjčené a jediný rozdíl oproti normálu je vlastně ten, že se s tím hůře manipuluje. Podle mě je složitější jak vyndavání, tak hlavně nasazování kola zpět. Dále nechápu vedení bovdenů pod spodní trubkou. Jestli se to dělá jenom pro to aby to bylo jiný, nebo to má i nějaký hlubší význam. Umýt kolo od bahna je pak jenom o něco složitější. Vždycky je špinavější spodní trubka. Pak by mě zajímal názor někoho se zkušenostmi i s ostatními koly ... jestli má RB význam. Libí se mi celkové ten koncept malé nabídky ... prostě vyber si velikost a barvu. Samozřejmě radši podpořim českou firmu než např. TREK (se kterým mám 2 špatné zkušenosti ze 3 kol). Jinak kdybych do něčeho šel tak 275 s osazením deore (+ SLX brzdy) a nejradši bych si nechal vyměnit kola a pláště za něco lehčího. Doma jsem měl verzi race a hmotnost těch kol je směšná.
Dík za nějaký ten názor
staré kolo: http://kolo.cz/clanek/gt-avalanche-1-0-disc-2007
možná nové: rb-bike.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.