Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V brzdy vs mechanické kotoučové brzdy

Od: dfdfdfdfdf odpovědí: 13 změna:

Zdravím prosím o Váš názor na brzdy se rozhoduji mezi těmito :

V brzdy VS mechanické kotoučové brzdy

prosím oVáš názor ano či ne mechanické brzdy vím že hydraulické jsou zatím v dnešní době nejlepší.

Děkuji za vaše názory aza vaši radu kdo jaké máte zkušenosti. ročně najezdím okolo 1000 kmtakže nic moc no.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na občasnou turistiku chtít kotoučovky...a ještě mechanické, nepřipadne mi nejvhodnější.

Když si na V brzdy koupíte BBB botky např.BBS 14T TriStop, budete se divit jak V brzdy dokáží fungovat.Krom toho že skvěle fungují, se mi tyto brzdové špalky nepodařilo "sjet" ani po cca 6 letech.

hodnocení

0x

Zkušenost zatím nemám, ale mám domluvené kolo s hydraulickýma brzdama.

V prodejně mi servisák vysvětloval, že u mechanických se pohybuje pouze jedna brzdová destička, takže při brzdění musí dojít i k malé deformaci kotoučů.

Proti V-brzdám nic nemám a pokud si do nich koupíš kvalitní špalky, tak budou fungovat celkem dobře.

Já jsem bohužel těžká váha, a tím jak jsem brzdil V-čkama o ráfek, tak jsem ráfek zeslaboval, a ten potom nevydržel tlak ne který foukám pláště.

ar
hodnocení

0x

Ono nejde až tak kolik kilometrů ujedete ročně, jako oto v jakém terénu.

Mechanické kotoučové brzdy nejsou nic moc. Jěšte se nachá považovat za solidní "mechaniky" brzdy Od Avid BB7 a BB5, ostatní nemá cenu ani na kolo montovat, to opravdu raději zůstat u V-brake a pořídit kvalitní špalky,jak píše martin.

Jestli jezdíte v hodně blátivém terénu, plném prudkých sjezdů, pak to chce opravdu kotoučovky.Účinost brzd a lehkost mačknutí páčky je opravdu velká. Na pohodovou jízdu po silnici je to zbytečná investice.

honzajs122

Mechaniky jedině AVID BB7. Nic jiného nebrat. Osobně vyzkoušeno jak BB5 i BB7
Hydrauliky SHIMANO ...a některé jiné

praivo*

Mám BB5 a na mých 65 kg mi pro rekreační jízdu přijdou více než dostatečné. Stačí je jen správně seřídit. Používám organické destičky. Na Shimano 615, co mám na jiném kole, sice nemají, ale rozhodně lepší než ráfkové brzdy, i proto, že člověk nemusí řešit každé drobné rozcentrování ráfku, což je u levných kol celkem problém (osobní zkušenost).

dfdfdfdffdfdfdf
hodnocení

a co říkáte na tohle kolo?

jizdni-kola.heureka.cz/...

Nic moc..., ale co za tu cenu chcete (?) že ano..

Ovšem ty mechanické kotouče...jedině bez nich...

Taková lepší "supermarketová třída"..

dfdfdfdffdfdfdf
hodnocení

myslíte že je lepší?

jizdni-kola.heureka.cz/...
hledám kolo do 8500 kč

V rámci dané cenové kategorie podle mne jednoznačně ano.

ar

Ten Author je lepší volba, jen škoda, že má vidli RST, ty jsou o něco horší a těžší než Suntour dodávaný v těcto cenových relacích.

Mrkněte ještě na tyto kola

katalog.intersport.cz/...

mojekolo.cz/...

mojekolo.cz/...

Já osobně bych šel do toho Pells a nebo Ghost.

popřípadě cyklobazar.cz/...

hodnocení

0x

Mám kotoučovky mechaniky od Shimana, měl jsem hydrauliky, také od Shimana,oboje Deore. Že by se na některých jinak brzdilo, mi opravdu nepřipadá. Spíš záleží, jaké si tam dáte brzdové destičky..koupíte za 150, ale i za 600 a tam pak zřetelný rozdíl v brždění bude markantní. Jedna hydraulická brzda mě vytěkala, neboť když jezdím i v zimě, tak to dost trpí. Musel jsem jí dát pryč a koupit za pár korun novou, nejsou zase tak drahé a navíc když jsou třeba v akci.. Zatímco mechanická, tam je čistě jen lanko a je defakto opravitelná i na cyklocestě a i v zimě naprosto bezproblémů, což je například pro mě podstatná věc.

Uvedl jste nájezd ročních kilometrů okolo 1 tis., takže opravdu nic moc (neboli nájezdy do 2 tis.ročně)..ale tímto nechci nikoho shazovat nebo něco. Jen jde o to, že nepotřebujete kolo za 30 tis. a kola okolo 8 tis jsou si podobná jako vejce vejci, tam se spíš koukat, jak které se vám líbí vzhledově. Pokud tam bude kotoučovka, zase bude o něco ochuzené o jiné věci, atd. Ale pokud máte hodně peněz, samozřejmě si radost v podobě kola za 30 tis i víc udělat můžete.

stirecek*
hodnocení

0x
Mrknete na cykobazar. Horských i krosovych kol je tam dostatek. V teto cenové relaci a s vašim najezdem bych brzdy neřešil. Vecka brzdi dobře a jsou bezudrzbove. A v těžkém terénu by to stejně chtělo lepší komponenty, hlavně vidlu, ale to uz jste s cenou někde jinde.

mp*
hodnocení

0x

Dneska je to otázka prestiže, pokud tam nevidím ten brzdný kotouč, tak nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]