Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám takový problém. Před dvěma týdny jsem si koupil kolo na kterém jsou brzdy značky Tektro (hydraulické). Dnes jsem poprvé jel delší trasu v prašném prostředí a vše bylo v pořádku. Poté jsem kolo jen opláchl vodou. Asi po třech hodínach jsem se jel ještě jen tak projet a hodně jsem brzdil a najednou mě v obou brzdách jak přední tak i zadní začalo jak kdyby bouchat(klepat) a cukat a když jsem sáhl na kotouče byly šíleně horké, že na nich nešlo udržet ruku. Probíhalo to tak, že jsem jel z kopce a začal pomalu brzdit a až už jsem dojíždel a hodně tlačil na brzdy v tu chvíli začal onen problém, který jsem popisoval. Chtěl bych se zeptat jestli je to vada destiček nebo kotoučůa mám zvažovat reklamaci, nebo je to součást nějakho zajetí brzd? Děkuji
Zdravím,kupte čistič brzd bez acetonu a brzdy vyčistěte (nestříkejte zbytečně na osu kola-udělejte kartonový kryt). Kolo se vodou moc neoplachuje, neboť to vymívá mazivo. Raději kbelík s vodou, trochu Cyklostaru do něj a houbou naměnit a nechat působit. Potom mokrou hdrou stírat pěnu do kbelíku s vodou a nchat uschnout. Na kotouče se nesahá, ale nějak extrémní problém to nebude, pokud jste ovšem brzdy neutekl. Během zajíždění se musí pustopovat pomalu, žádné extrémní sjezdy, brzdit přerušovaně a po zastavení pustit páčky, ať se kotouč nezvlní. Jinak Tektro brzdy nejsou nic moc, možná by byly lepší klasický "V" brake.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.