Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Taktika na 1,5 km běhu

Od: forsaken* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,za pár dní mě čeká důležitý běžecký závod na 1,5 km a chtěl bych poradit nějakou "taktiku" jak co nejvíce zvýšit svojí šanci na dobré umístění.Natrénováno už mám a teď už jen přemýšlím nad tím jak rozvrhnout svojí sílu do běhu.Nepřeceňovat se te začátku a držet se za někým už znám.
Děkuji za nápomocné odpovědi od někoho kdo s tím má zkušenost :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nikdo Vám nemůže poradit žádnou taktiku, pokud Vás nezná.
Takže taktiku si určete podle svých silných stránek sám.
Pokud je Vám 14 let a běháte to za 5:10, tak to napalte na tento čas a na 99% vyhrajete i bez taktiky.Pokud to běháte za 8:00, tak Vám žádná taktika nepomůže.

webbiecz*
hodnocení

0x

Pokud máte natrénováno, tak asi sám nejlépe víte jak jste na tom a tím pádem jak běžet. Těžko vám tu někdo něco poradí, když nezná vaši aktuální formu. Pokud jste trénoval, tak plus mínus musíte vědět za kolik tak tu 1 500 běháte. Takže proč zkoušet experimenty - běžte podle toho, jak jste zvyklý.

bezec
hodnocení

0x

To musíš podle sebe a podle soupeřů ;) Obecně pokud jsi sprinter, tak se nechat dotáhnout před cíl a na konci přesprintovat. Pokud jsi vytrvalec, tak nasadit tempo aby sprinteři odpadli nebo už nezvládli zrychlit.

Držet se za někým - pokud to bude sprinter a poběží svoje tempo, tak na konci nemáš šanci. Prostě si jen pohlídá aby byl před tebou i v cíli.

olinlito

...to byla i moje taktika držet se v půli pelotonu a kolečko před cílem sprint. Většina běžců byla vyplivaná a zůstala za mnou. Dýchání: co nejvíc vzduchu do plic-žádná novinka..

sos*
hodnocení

0x

Já jsem si vždy držel své tempo nejraději vpředu, pokud jsem na to měl. A posledních 200 metrů přidal,zase pokud jsem na to ještě měl. Výsledkem byl krajský rekord v dorostencích. Ale jak říkají kolegové - nikdo ti tady neporadí.To je v každém podle jeho zkušeností.

hodnocení

0x

Nejlepší taktika je běžet celou dobu nadoraz a ke konci ještě přidat!

kangaroo*
hodnocení

0x

Jo to taky pamatuji :-D sportovní den 3x běh 60m, skok do dálky, štafeta 4x100m, hod míčkem a nakonec 1500m a měl jsem toho plné kecky. Až na 1500m jsem byl všude do 5 místa. U 1500m jsem totálně vyhořel posledních 50m :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]