Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skateboard - problém s trucky

Od: clyzy odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

dnes jsem vyměnil silentbloky v truckách a když na skatu zatočím, nevrátí se do původní polohy, ale trucky zůstanou pořád "zatočené". Nevíte čím to může být, prosím? Je dost nepřirozené vidět skate desku nakloněnou na bok, když neustojím trik a skate mi odjede :D Také je to docela nepraktické když se chci rozjet a skate si zatočí kam chce, než to srovnám, protože se trucky nenarovnaly a zůstaly v poslední pozici.
Předem díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja1
hodnocení

2x

nemáš moc utažený/přetažený středový šroub nebo shitovej siletblok?

clyzy
hodnocení

Myslíš kingpin? Ano, je utažený poměrně dost, ale když ho utáhnu míň, skate je dost nestabilní.

ja1

jj, kingpin. miska(misky) v pořádku? nemáš při montáži nekde "žvejklej" silentblok?

clyzy
hodnocení

Misky v pohodě, silentbloky taky. Jedná se o silentbloky značky Enuff. Povolil jsem kingpin a vše funguje jak má, jenže skate je dost "vachrlatý" a nestabilní. Což se mi zdá dost divné, když jsem koupil silentbloky nejvyšší tvrdosti - něco přes 100.

ja1

ještě mně napadá, není kingpin trochu vyhnutý? Pak ještě zkus točit matkou a sleduj jestli dosedací plocha matky se otáčí kolmo na osu šroubu, jestli není dosedací plocha misky/ misek bouchlá prostě jestli to v závitu při otáčení matkou nešmajdá. Pak by se mohlo stát že ti ho na jedný straně přitlačí víc než na druhý.

clyzy
hodnocení

Vše je OK, pokud není utažená matka, skate funguje jak má. Jen bych si představoval trochu větší stabilitu jako do té doby než jsem vyměnil silentbloky. Divné je, že když vrátím zpátky staré silentbloky a utáhnu je jako dřív. Děje se mi stejný problém jako u těch nových. To znamená, že trucky zůstavají natočené, což se mi nikdy před tím nestalo.

ja1

rozeber to , očisti a zkus máznout pivot (a dosedací plochy silentbloků na kingpinu) lehce ! nějakým glycerínem nebo indulonou, zkus s tím trochu zakroutit sem a tam než se to sešroubuje. Třeba se to usadí. Ty starý budou vymačkaný, už si je nemusel nasadit přesně v původní poloze jak byly a nový budou montáží napružený tak se třeba musí "usadit" a odstranit tak napnutí při montáži. Jak se otáčí matkou mohly se nepatrně nakroutit. Zkus to. Víc mně zatím nenapadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]