Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závody F1, co je DRS?

Od: miro® odpovědí: 6 změna:

Hezký večer. Prosím: Co to je v F1 GRS?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To tedy netuším. Když vyloučím, že jste myslel GPS ( piloti formule povětšinou nebloudí) tak je možné předpokládat, že jste myslel KERS - tedy system rekuperace energie

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Asi myslel DRS což je systém sklopení křídla zadního spojleru a tím snížení aerodynamického odporu - je pouze na některých dlouhých rovinkách.

To by také připadalo do úvahy :

muvi.cz/...

hodnocení

Děkuji. Tento výraz jsem mnohokrát slyšel v komentáři při poslední VC USA. Zřejmě jsem chybně vyhodnotil artikulaci komentátora. Správně je tedy DRS. Děkuji colombo - miro

megy

Samozřejmě, že se tazatel ptal na DRS, ale mně spíše zajímá, proč někteří jezdci již můžou a někteří ještě nemůžou tento systém používat. Co je podmínkou využívání DRS?

strojar*

Rozestup mezi jezdci menší než jedna sekunda. V tom případě může jezdec jedoucí více vzadu využít na pilota o pozici před ním systém DRS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]