Nejste přihlášen/a.
Ahoj vsichni znali,
chci se zeptat na nazor. Muze mit chlor vlyv na imunitu? Jde o to, dite nam zavodne plave, nikdy nemelo zdravotni problemy a letos je to neco sileneho... Je porad na hromade, nachlady, zapal plic, kasel, ryma, teploty ... porad neco. 3 - 4 x tydne trenuje a obcas nejaky zavod. Obleka se poradne, kontrolujem, zda nechodi rozeply, zda si susi vlasy po treninku ... Proste uz si pripadame jako paranoidni rodice, protoze vsechno sledujeme a nevidime jediny duvod, proc je tak porad letos nemocny. Pravdou je, ze letos je mimoradne priznive pocasi pro sireni bacilu a viroz (zima zadna a nemocnych kolem nas vsude spousta) Politovanihodne je, ze je socialni system v tomto "taktez nemocnem" state nastaven tak, ze lidi kvuli penezum jsou nuceni chodit nemocni do prace, to ale neresme, to by se zvrtlo v jinou debatu... Nebudem si nalhavat, tady v Brne je voda priserna, v akvaparcich a na bazenech je prechlorovano. Napada nas, zda nemuze mit syn nejak poskozene dutiny od chloru a tim otevreny pristup virum do organismu?
Diky vsem za odpovedi
On v bazénové vodě není jen chlór, ale to je vedlejší. Souvislost to mít nemusí, ale může. V každém případě jakákoliv voda (kromě mořské, některých minerálek apod.) nosní sliznici na kvalitě nepřidá. A že vstupní branou pro infekci do organizmu je sliznice o tom netřeba diskutovat. Zkuste (kromě již uvedených rad na zvýšení imunity) výplachy dutin slanou vodou. Na začátku je ta metoda poněkud brutální - aspoň pro mě to bylo krajně nepříjemné a nepřirozené, ale dnes bych to dal levou zadní. Píšu dal bych, protože jsem to aplikoval jako dítě kvůli alergii a dnes to neprovozuju (poněvadž jsem línej). Komerční článek na toto téma zde. Jinak si myslím, že toho bude plnej internet. Kromě slané vody se používá též vincentka nebo mořská voda, ale obojí poněkud leze do peněz. Sůl je skoro zadarmo. Třeba to nepomůže, ale rozhodně to nemůže uškodit, ať už je příčinou bazénová voda nebo něco jiného.
Chlor je dost agresivní, naleptá kde co, a jestli synovy potíže nastaly až v době kdy se v bazénu začal ráchat několikrát týdně, klidně to může být tím. Zkusili jste bazén na nějakou dobu vysadit? Taky může mít počínající alergii. Já jako alergička nemůžu ani do haly s chlorovanou vodou v bazénu - začnu se dusit jen tím co se odpařuje. A to v tom neplavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.