Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemohl byste mi prosím někdo poradit, jak sundám z kola toto sedmikolečko?
vseprokolo.cz/...
Osu již mám demontovanou. Mám i stahovák na toto šroubovací sedmikolečko, ale nevím zda ještě není nějak zajištěna, protože jsem to zkoušel směrem doleva proti směru hod.ručiček, ale drží to jako přilepené a tak mám obavy, abych na něco nezapoměl. Nevím co je ten kroužek uvnitř koleřka se dvěma důlky viz.foto. Nevíz zda to není nějaká kontramatka.
Děkuji Vám předem za vaši případnou odpověď.
Neboj se zabrat Já upnu stahovák do svěráku a točim kolem jako volantem. Pastorky jsou šlapáním utažené fest.
Kroužek s důlkama je na rozebrání volnoběžky. Pokud to rozebereš, sundáš pastorky, střed chytneš do svěráku a povolíš bez stahováku.
Pokud sundá ten kroužek, vysypou se mu kuličky a bude v (_!_)... Pastorky vícekoleček drží na místě buď pojistný kroužek, nebo, jako zde, nejmenší pastorek (k odšroubování jsou potřeba dva biče).
Pokud nemá stahovák a potřebuje sundat vícekolečko tak musí chytit střed volnoběžky = rozebrat volnoběžku. Nepotřebuje rozšroubovat pastorky, to by mu nepomohlo. Vysypou se kuličky - ano to se vysypou, proč by ale měl být v p.?. Mázne misky vazelínou, kuličky naskládá do dráhy a strčí to zpátky. Mmch. pokud sundavá vícekolečko kvůli ožvejkání, tak zpátky montuje nový vícekolečko a volnoběžku skládat nemusí.
Píšu to hlavně proto, že stahovák není nutnost - lidi co jezdí vícekolečka většinou moc peněz nemají a ta stovka za stahovák se dá využít líp. A servisák z cykloobchodu jim natluče do hlavy že bez stahováku to nesundá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.