Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běžecké hole - výměna košíčků

Od: amper® odpovědí: 2 změna:

Zdravím rádce, pořídil jsem nové běžecké hole, potřebuju sejmout košíčky (koncovky s hroty) a instalovat jiné. A to takovým způsobem, abych ani jedny nepoškodil a ty nově instalované šly později zase sundat. Vygooglil jsem, že v originále je košíček na tavném lepidle s nízkým bodem tání (max. cca 90°C), takže stačí hrnec s horkou vodou a jdou dolů. Otázkou je, jak zajistit ty nové. Samozřejmě se dá sehnat origo lepidlo, třeba Exel hot melt glue, ale jen přes e-shop, kde cena poštovného 4x převyšuje cenu lepidla. Nezkoušel někdo běžné tavné tyčinky jak jsou na tom s bodem tání a hlavně jestli to drží? Případně jiný způsob opakovaně rozebiratelného spoje (hole jsou hliníkové). To, že můžu vyzkoušet bod tání běžných tyčinek ve vařící vodě je mi jasné, ale nerad bych dělal pokusy na nových holích. Rovněž je mi známo, že můžu zaplatit poštovné a origo lepidlo si nechat poslat a o 150 Kč nezchudnu. Taky vím, že když to odvezu do servisu, tak na druhý nebo třetí pokus najdu servis, kde mi to udělají. Prostě rád dělám věci sám (a přitom ušetřím) a nerad dělám pokusy na nových věcech, tak mě zajímají zkušenosti jiných. Tak díky za ně.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bezkar
hodnocení

2x

jj, sundat v horký vodě (ani nemusí být vařící)

Běžná tavná pistole drží.

Pozor na správné natočení košíčku, nejlíp vyzkoušet nasucho a označit ryskou (fix, samolepa)

hodnocení

Hotovo, funguje, zatím drží. Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]