Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou velikost běžeckých bot?

Od: adamnovak odpovědí: 5 změna:

Mám problém. Snažím se správně vybrat velikost běžkařských bot. Konkrétně se jedná o tento model: bezecke-boty.heureka.cz/...
Jde o to, že mi je velikost 43 na těsno a 44 už je mi volnější. Jakou velikost raději volit? Větší či menší? Jak je na tom tento materiál? Jsem začátečník, kupuju běžky na Combi techniku. Nevím, jestli se tyto boty vytáhnou až se namočí a propotí? Je lepší volit těsnější nebo volnější velikost? Díky. Adam

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Tyhle boty se nevytáhnou tedy větší a dorovnat vložkou

lucie*
hodnocení

0x

Princip je stejný jako u bot na běh.Pohybem noha otíká,nikdy bych nevěřila,ale stávalo se to pokaždé,že mě až nesnesitelně řezaly tkaničky.Takže fakt nohy pří sportu otíkaj a tudíž boty na běh(jakýkoli)vybírat o trochu větší.Tretry na kolo v létě dorovnávám vložkou a v zimě s hrubýma ponožkama jsou akorát.Roztahovat,ani měnit tvar nebudou.

bezkar
hodnocení

0x

Natěsno je špatně, jednoznačně 44. Tyhle boty velikost drží a neroztáhnou se. Pokud jsou velký o moc a "kvrdlala" by pata, tak se to dožene ponožkama.

Mmch. kombi boty jsou trochu kočkopes dobrý jen na turistiku (pokud nemají sundavací manžetu na kotník) - s manžetou jsou na klasiku moc tvrdé v kotníku a na bruslení je ta kombi manžeta zase moc měkká. Jezdit se s tim dá, ale žádný zázrak...

A kombi běžky jsou ještě větší kočkopes - tvrdost musí být na klasiku aby se šlo odrazit = na bruslení jsou moc měkké. Délka je na bruslení aby se nešlapalo na paty = jsou krátké a při klasice hůř jedou než delší. Pokud to je na turistiku a většinou klasiku tak to jde přežít, ale pokud chceš víc bruslit tak to vadí hodně - při odrazu měkká lyže jede jen "po botě", a jak je prohlá tak ujíždí do strany a hlavně nejede.

adamnovak
hodnocení

Dobře, ale pro začátečníka, kterej si chce zajezti oběma stylama, žádná jiná varianta není, že?

bezkar

Pokud chceš jedny lyže + boty na oboje tak je to nejlepší možnost. Ale fakt to je kočkopes. Mít jedno nádobí na klasiku a jedno na brusle je lepší. Pokud chceš na jednom výletu střídat styly tak kočkopsa mít musíš - na bruslích se klasika jet nedá (lyže je moc tvrdá - nepřišlápneš stoupací vosk na sníh = všechno odpíchat rukama). Na klasice se bruslit jakž takž dá, chce to nemít pod patou stoupací vosk a umět nešlapat si na paty. Hůlky jsou na klasiku ca po ramena, na brusle po nos, kombi asi něco mezi...

Pokud to chceš na jednom výletu míchat tak je lepší vyjet na brusle a pak přimazat stoupací na klasiku (při bruslení stoupací při odrazu brzdí). Ale zase, pokud namažeš celou lyži parafínem aby dobře jela při bruslení, tak ti na tom stoupací moc držet nebude (rychle se ojede), pokud parafín sundáš smývačem tak se s tim musíš patlat, sundáš ho trochu i ze skluzové části atd.

Pokud kočkopsa, tak základ lyže je správná tvrdost na klasiku (záleží na váze a stylu). Lyže dop. Fischer, Atomic, Salomon, Rossignol, Madshus. Jiný nedoporučuju (až na vyjímky).

Na běžkách jsou nejduležitější boty, na těch nešetři, pak je oblečení a až dál jsou lyže atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]