Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s převodovkou v náboji kola

Od: knick odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, začínám vybírat nové kolo a narazil jsem na kola která už nemají klasickou přehazovačku, ale převodovku v náboji kola. Něco jsem přečetl na NETu, ale zajímaly by mě osobní zkušenosti především s náboji Shimano NEXUS 5 až 8 rychlostí. Někde je uváděno že převodovky mají větší odpor než přehazovačky, a taky řadu jiných výhod. Tak nevím..Nehodlám jezdit žádný extrém - rychlostní ani hory, spíše cestovně-výletní kolo. Jízdy do 100 km převážně po silnicích bez velkých kopců. Dík.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x

Těch systémů je několik a liší se i váha a samozřejmě cena. Planetová převodovka, variátor nebo automat, pro pohon lze použít ozubený řemen a pokud nechceš ani řemen, tak třeba tohle :)

shop.dynamicbicycles.com/...

bruk600*
hodnocení

0x

Nejezdil jsem ještě na tom, ale dle mého je nevýhodou vysoká pořizovací cena a mechanická složitost. Prostě já bych to viděl jako slepou vývojovou větev.

Na tý slepý vývojový větvi jezdí půl Holandska. Tam je to na kolech naprosto běžný. Pravda je že tam kopců zrovna moc nemají :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]