Nejste přihlášen/a.
Problém s botama. Drahé páskové boty, značkové. Nedej bože když se z nich zuju. Jinak na páchnoucí nohy netrpím, ale po delším chození v těchto botách, nebo i uzavrených, je i pro me utrpeni, kdyz se mám zout. V lodičkách tenhle problém nemám. Zrejmě je to materiálem. Máte někdo zkušenost jak ten zapach odstranit, nebo čím před nazutím boty vystříkat, nebo jinak ošetřit? Díky. Uvítala bych nějakou radu co nejdřív?
Boty ošetřete protimykotickým sprayem a nechte aspoň den větrat, nechte si zkontrolovat, případně přeléčit nohy na plíseň na kožním a do uzavřených bot používejte ponožky se stříbrem. Vyhýbejte se botám z umělých hmot.
doplněno 02.01.15 17:27:Jestli máte nebo nemáte plíseň, to vám musí řict kožní, jsou typy plísně, které nepoznáte a už jen ten pach nohou je dost typický pro plíseň. Spray klidně zkuste, ale podle toho, co píšete, se vám to neděje jen v těchto botách, ale též v jiné uzavřené obuvi, takže nečekejte žádné zázračné řešení na jeden fuk za 120 káčé .
Tak jak jste pochodila se svou metodou? Pomohlo to?
Našla jsem tenhle článek o nanočásticích, které přecházejí do genetického kódu, tak jsem si na vás vzpomněla, měla byste to vědět, když byste to použila.
doplněno 15.01.15 21:06:Dámy, když si přečtete ten článek, co jsem sem dala, tak zjistíte, že ublíží a docela dost...
Boty staly skoro 4 tisice, paskove 2 tis, prece je nevyhodim? Plisni netrpim, je to jen kdyz se z nich po pochodu nebo celodennim noseni, vyzuju. Vcetne tech paskovych. No, nejak si poradim. Treba bude nekdo mit zkusenost s tim sprejem.
Víte, sprej vám nepomůže. To byste musela v botech odstranit vložku, boty vyprat v ruce v prášku, následně botu vylít na pár minut savem, pak to dobře vymýt. Následně po vyschnutí bot aplikovat antimykotický sprej (koupíte v lékárně) určený do bot. Za 2 měsíce zjistíte, že to je lepší, ale zázrak se nekoná a nakonec ty boty vyhodíte. Tedy ušetříte si další výdaje a čas za očistné procedury. Jednou zapomente, že jste měla tyto smradlavé boty na noze a přelezete bez umytí nohou do "nových" bot a za za pár týdnů budou smrdět také. To, že boty páchnou neznamená, že trpíte onemocněním nohou. Prostě jste boty měla naboso, spotila se noha a pot se zapil do vložek. Nebo jste byla na návštěvě, kde vám daly infikované boty a bakterie jste si přenesla do svých bot. To je raz dva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.