Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký sport pro špatnou páteř?

Od: liz* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny,

dříve jsem dělala něco málo přes 6 let aerobik,jenže pak mi doktoři našli skoliozu a ještě poté křivě narostlou krční páteř.Dopuručují mi takový ty rehabilitační cvičení,ale já bych radši dělala nějaký pořádný sport.Nevíte,jaký je vhodný?Předem díky za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cacab*
hodnocení

2x

Na problémy s páteří je nejlepší plavání a můžeš pak hrát vodní polo nebo se dát k akvabelám

Připojuju se k plavání.

furtnic*
hodnocení

1x

Krční páteř mě bolí taky.Moc to se sportem nepřeháním,spíš že není čas,ale když budeš pravidelně cvičit něco na tu páteř,tak můžeš dle mého sportovat v oboru,který se Ti líbí.Já hraju hokej a páteř nebolí.A někdy je to dřina když mám stíhat mlaďochům.Jde o to,aby jsi ji cvičením uvolňovala.Když jsem třeba v práci zvedal celej den něco těžkého a pak doma předělával dům,tak mě nic nebolelo.Ale běda jak to bylo obráceně.Takže cvičit a vše bude v pohodě.

toni*
hodnocení

0x

Skolioza je křivá páteř. Nevidím důvod, proč by jste nemohla dělat rekreačně aerobik. Rehabilitační cvičení se mimo jiné provádí také s obrovským balónem a přibližně to samé je i v aerobiku - mnohokrát zrychlené. Jakýkoliv sport kromě silových (vzpírání apod.) který budete provádět rekreačně, tak budete OK. Pokud ale chcete sportovat pořádně nebo profesionálně, tak se musíte poradit s ortopedem. Každý lékař vám řekne, že při sportu prováděném na špičkové úrovni jde o zdraví (klouby apod).

martini*
hodnocení

0x

K aerobiku se můžete vrátit, pokud si koupíte pořádně odpružené boty, př. Reebok, specielní na aerobik a budete chodit i na tu rehabilitaci, když totiž pořádně zpevníte ty správné svaly kolem páteře, bude mít páteř oporu a nebude jí to tak škodit. Jinak určitě to plavání, kalanetika, kolo, brusle, ničeho z toho bych se nebála

miira*
hodnocení

0x

Rehabilitace je pouze dočasným pokusem o nějakou nápravu (aneb: zajdu tam a oni mi to nějak spraví). Trvalejším řešením je rozhodnout se pro pravidelné cvičení jógy.

Nemyslím si, že by skolióza měla být důvodem k ukončení cvičení aerobiku nebo jiného sportu, pokud jste to neprovozovala na závodní úrovni (s cílem zhuntovat si tělo - hlavně vyhrát). Chce to ale sportovat přiměřeně, dopřát si čas na regeneraci, a pokud bez pohybu nemůžete vydržet, tak střídat různé typy sportů. Jógu a strečink berte jako důležitou kompenzaci svalové aktivity.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]