Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
dříve jsem dělala něco málo přes 6 let aerobik,jenže pak mi doktoři našli skoliozu a ještě poté křivě narostlou krční páteř.Dopuručují mi takový ty rehabilitační cvičení,ale já bych radši dělala nějaký pořádný sport.Nevíte,jaký je vhodný?Předem díky za odpovědi.
Krční páteř mě bolí taky.Moc to se sportem nepřeháním,spíš že není čas,ale když budeš pravidelně cvičit něco na tu páteř,tak můžeš dle mého sportovat v oboru,který se Ti líbí.Já hraju hokej a páteř nebolí.A někdy je to dřina když mám stíhat mlaďochům.Jde o to,aby jsi ji cvičením uvolňovala.Když jsem třeba v práci zvedal celej den něco těžkého a pak doma předělával dům,tak mě nic nebolelo.Ale běda jak to bylo obráceně.Takže cvičit a vše bude v pohodě.
Skolioza je křivá páteř. Nevidím důvod, proč by jste nemohla dělat rekreačně aerobik. Rehabilitační cvičení se mimo jiné provádí také s obrovským balónem a přibližně to samé je i v aerobiku - mnohokrát zrychlené. Jakýkoliv sport kromě silových (vzpírání apod.) který budete provádět rekreačně, tak budete OK. Pokud ale chcete sportovat pořádně nebo profesionálně, tak se musíte poradit s ortopedem. Každý lékař vám řekne, že při sportu prováděném na špičkové úrovni jde o zdraví (klouby apod).
K aerobiku se můžete vrátit, pokud si koupíte pořádně odpružené boty, př. Reebok, specielní na aerobik a budete chodit i na tu rehabilitaci, když totiž pořádně zpevníte ty správné svaly kolem páteře, bude mít páteř oporu a nebude jí to tak škodit. Jinak určitě to plavání, kalanetika, kolo, brusle, ničeho z toho bych se nebála
Rehabilitace je pouze dočasným pokusem o nějakou nápravu (aneb: zajdu tam a oni mi to nějak spraví). Trvalejším řešením je rozhodnout se pro pravidelné cvičení jógy.
Nemyslím si, že by skolióza měla být důvodem k ukončení cvičení aerobiku nebo jiného sportu, pokud jste to neprovozovala na závodní úrovni (s cílem zhuntovat si tělo - hlavně vyhrát). Chce to ale sportovat přiměřeně, dopřát si čas na regeneraci, a pokud bez pohybu nemůžete vydržet, tak střídat různé typy sportů. Jógu a strečink berte jako důležitou kompenzaci svalové aktivity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.