Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. Potřeboval bych pomoct s výběrem koloběžky pro sedmiletou sestru. Její výška je 110 cm. Požadavkem jsou určitě nafukovací kola, brzdy a nějak rozumně nastavitelná řidítka, tedy aby jí aspoň nějaký ten rok vydržela. Zároveň je potřeba jít co nejníže s cenou, dejme tomu abychom se vešli do dvou tisíc. Má někdo zkušenost s konkrétní značkou či typem koloběžky? Jaká je vlastně vhodná výška řidítek pro 110 cm dítě?
Špatně nevypadají parametry koloběžny Yeedo Two, od 6 let, 115 cm (což určitě za chvilku mít bude) a cena kolem 1700 Kč. Co mě ovšem trošku odrazuje je hmotnost 8 kg, není to na dětskou koloběžku trochu moc?
Budu rád za každou radu či postřeh k výběru
Vzal bych něco s přední brzdou, třeba kolobezky.heureka.cz/... (a nezapomeň tu brzdu pořádně seřídit).
Neuvádíte váhu dítěte - ta je také důležitá. Synovec tu svoji na 65kg zlomil - má 35kg !
kolobezky.heureka.cz/... - tato se mi líbí
Rozhodně bych byl pro přední větší kolo 16"
A když budete mít tu možnost, hledejte vždy HLINÍKOVÉ RÁFKY ! Plechové jsou na pár jízd a deformují se - nedá se to opravit!
Je celkově drobná, vzrůstem vypadá na necelých šest roků, takže hmotnost lehce přes 20 kg koloběžky v odkazech od obou vypadají velmi dobře, ovšem dle mě jsou to koloběžky (na ni) hrozně velké.
Koloběžky tohoto typu jsou všechny velké, jinak to nejde. Můžeš sice místo původních řídítek nasadit třeba mojekolo.cz/... , ale nevyřešíš délku a hmotnost (do kopce, byť mírného, se jede opravdu dost blbě).
Takovouto koloběžku jsem dostal v 11 letech (to jsem měl 153 cm a 38 kg), ale nijak mne nezaujala, zůstal jsem u kola a dodnes na ní nemám snad ani 10 jízd, kdybys byl blíž, tak bych ti ji klidně dal.
Tady je fotka, abys mi věřil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.