Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dětská koloběžka pro sedmiletou

Od: mikihans® odpovědí: 4 změna:

Ahoj všem. Potřeboval bych pomoct s výběrem koloběžky pro sedmiletou sestru. Její výška je 110 cm. Požadavkem jsou určitě nafukovací kola, brzdy a nějak rozumně nastavitelná řidítka, tedy aby jí aspoň nějaký ten rok vydržela. Zároveň je potřeba jít co nejníže s cenou, dejme tomu abychom se vešli do dvou tisíc. Má někdo zkušenost s konkrétní značkou či typem koloběžky? Jaká je vlastně vhodná výška řidítek pro 110 cm dítě?

Špatně nevypadají parametry koloběžny Yeedo Two, od 6 let, 115 cm (což určitě za chvilku mít bude) a cena kolem 1700 Kč. Co mě ovšem trošku odrazuje je hmotnost 8 kg, není to na dětskou koloběžku trochu moc?

Budu rád za každou radu či postřeh k výběru :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Vzal bych něco s přední brzdou, třeba kolobezky.heureka.cz/... (a nezapomeň tu brzdu pořádně seřídit).

hodnocení

2x

Neuvádíte váhu dítěte - ta je také důležitá. Synovec tu svoji na 65kg zlomil - má 35kg !

kolobezky.heureka.cz/... - tato se mi líbí

kolobezky.heureka.cz/...

Rozhodně bych byl pro přední větší kolo 16"

A když budete mít tu možnost, hledejte vždy HLINÍKOVÉ RÁFKY ! Plechové jsou na pár jízd a deformují se - nedá se to opravit!

hodnocení

Je celkově drobná, vzrůstem vypadá na necelých šest roků, takže hmotnost lehce přes 20 kg :) koloběžky v odkazech od obou vypadají velmi dobře, ovšem dle mě jsou to koloběžky (na ni) hrozně velké.

praivo*

Koloběžky tohoto typu jsou všechny velké, jinak to nejde. Můžeš sice místo původních řídítek nasadit třeba mojekolo.cz/... , ale nevyřešíš délku a hmotnost (do kopce, byť mírného, se jede opravdu dost blbě).

Takovouto koloběžku jsem dostal v 11 letech (to jsem měl 153 cm a 38 kg), ale nijak mne nezaujala, zůstal jsem u kola a dodnes na ní nemám snad ani 10 jízd, kdybys byl blíž, tak bych ti ji klidně dal.

doplněno 06.12.14 23:28:

Tady je fotka, abys mi věřil :-D

Dětská koloběžka pro sedmiletou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]