Nejste přihlášen/a.
Hraju fotbal a mám problém s tím, že když se rozeběhnu tak se strašně rychle zadýchám a dlouho mi trvá než zase ten kyslíkový dluh doženu, nevíte co trénovat, abych vydržel víc, méně se zadýchával?
Trénink pod aerobním prahem rozvíjí aerobní kapacitu Tedy udržovat pásmo a dlouze (alespoň 60-90min, lépe déle a hlavně pravidelně). Důležitá je tepová frekvence. Zvyšuje se kapacita (objem) plic, zvětšuje se objem srdce (větší objem krve na jeden výtlak) a tím více kyslíku pro zatěžované svaly. Zlepšení tukového metabolismu, nedochází k hromadění laktátu jako při čerpání energie ze svalového glykogenu. Tohle je základ pro všechny vytrvalostní sporty.
Když se zadýcháváš při běhu tak trénuj běh
Jinak obecně fyzickou kondici - vytrvalost i rychlost ve sprintech. To na fotbale nemáte trenéra? Resp. co to máte za trenéra?!
Hehe, nedávno sem se ptal mladého fotbalisty za kolik uběhne 60m, kilometr, nebo venkovní ovál. Neví, běhají moderně na páse.
No k našim tréninkům se vyjadřovat radši nebudu. Každopádně nevím, jestli se moc nezatěžuju (mimo vlastní tréninky navštěvuji posilovnu, trénuji s chlapama)... Doufal jsem, že s koncem podzimní části sezon se to zlepší, ale teď ikdyž chodím jenom 2x - 3x týdně do posilovny, tak i tak nezvládám udýchat trénink. Nebo nezvládám, není to na takové úrovni, jakou bych chtěl dosáhnout... Proto za každý nápad, jak to co neefektivněji vytáhnout co nejvýš předem děkuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.