Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se méně zadýchat

Od: lk odpovědí: 7 změna:

Hraju fotbal a mám problém s tím, že když se rozeběhnu tak se strašně rychle zadýchám a dlouho mi trvá než zase ten kyslíkový dluh doženu, nevíte co trénovat, abych vydržel víc, méně se zadýchával?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

Trénink pod aerobním prahem rozvíjí aerobní kapacitu Tedy udržovat pásmo a dlouze (alespoň 60-90min, lépe déle a hlavně pravidelně). Důležitá je tepová frekvence. Zvyšuje se kapacita (objem) plic, zvětšuje se objem srdce (větší objem krve na jeden výtlak) a tím více kyslíku pro zatěžované svaly. Zlepšení tukového metabolismu, nedochází k hromadění laktátu jako při čerpání energie ze svalového glykogenu. Tohle je základ pro všechny vytrvalostní sporty.

figurek*
hodnocení

2x

já jsem bývalý fotbalista a můj otec byl plavec a později plavecký trenér. Přinutil mě k tomu, abych se naučil pořádně plavat a můžu ti potvrdit, že jsem nikdy nelitoval. Jestli si někde pořádně vypracuješ plíce, pak při plavání.

Proto ti radím : Zkus plavání jako doplněk.

bezec
hodnocení

1x

Když se zadýcháváš při běhu tak trénuj běh ;)

Jinak obecně fyzickou kondici - vytrvalost i rychlost ve sprintech. To na fotbale nemáte trenéra? Resp. co to máte za trenéra?!

majsterjoe*

Hehe, nedávno sem se ptal mladého fotbalisty za kolik uběhne 60m, kilometr, nebo venkovní ovál. Neví, běhají moderně na páse.

stirecek*

:) když se při běhu zadýchává, tak nemůže trénovat během, protože neudrží tepy. Kdyby je udržel a nezadýchával se, nebude sem psát :) Na to je nejlepší kolo nebo rychlá chůze, kde si ty tepy může hlídat a podle toho buď přidat nebo zpomalit.

kaba*
hodnocení

0x

může to být astma (zátěžové astma), které se Vám pořádně projeví tak třeba po 30-ti letech. Nemáte například náznaky nějakých alerií...

lk
hodnocení

No k našim tréninkům se vyjadřovat radši nebudu. Každopádně nevím, jestli se moc nezatěžuju (mimo vlastní tréninky navštěvuji posilovnu, trénuji s chlapama)... Doufal jsem, že s koncem podzimní části sezon se to zlepší, ale teď ikdyž chodím jenom 2x - 3x týdně do posilovny, tak i tak nezvládám udýchat trénink. Nebo nezvládám, není to na takové úrovni, jakou bych chtěl dosáhnout... Proto za každý nápad, jak to co neefektivněji vytáhnout co nejvýš předem děkuju. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]