Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je tenisový míček chlupatý?

Od: majki* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,
mají chupy na tenisovém míčku nějaký aerodynamický smysl nebo naopak kvůli odrazu? Taky by mě zajímal golfový míček, co mu přináší důlky... lepší rotaci?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

Je to čistě designová záležitost.

sanyo*

Hlavním důvodem je, že chlupaté míčky létají dále a hlavně podstatně rychleji...

hubas*

Viděl jsem před lety dokument, kde chtěli tvůrci zpomalit rychlost tenisového míčku a tak míček více "zachlupatili".

Golfový míček, to je něco jiného. Díky důlkům v povrchu létá dále. Určitě by člověk našel na netu více informací.

naihonn*
hodnocení

0x

Jo, obojí je kvůli aerodynamickým vlastnostem. U golfového míčku pak díky důlkům hlavně doletí dál.

hodnocení

0x
Chlupatý míček, nebo obecně míček s drsným povrchem, má lepší aerodynamiku za letu-je stabilnější při letu bez rotace a naopak rotace ho stáčí. Golfáku zas dimply na míčku dodávají rotaci, která je donese dále. Při pohybu vzduchem vzniká v důlcích podtlak, který ovlivňuje dráhu letu míčku a drží jej déle ve vzduchu. Bez nich by míček letěl jednoduchou parabolickou dráhou a dopadl by na zem dříve;)

dave2502*
hodnocení

0x

Já to hodně často používám u pohovorů do naší firmy - a správná odpověď je - POZOR - nevím! Ale jakmile mi uchazeč o práci začne vykládat o aerodynamice - tak ho okamžitě vyhodím!

naihonn*

To aby žádný zaměstnanec náhodou nebyl chytřejší než šéf? *smich*

A proč? :-D ve vaší práci je znalost aerodynamiky na škodu? :-D nebo je to kvůli té chytrosti? :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]