Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupi kola

Od: pr odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Měl bych zájem o koupi kola. Potřeboval bych, aby jeho výbava a struktura odpovídala na cesty zpevněné i nezpevněné (polní, lesní). Takže si nejsem zcela jistý, zda by se mělo jednat o kolo krosové nebo horské. Potřeboval bych poradit, jaký typ by byl teda vhodný, jaký rám kola a jaké komponenty by byly nejvhodnější. Díky velkému výběru bych potřeboval, teda pokud to bude možné, více vysvětlit nebo vyjmenovat příklady, které jsou osvědčené. Chtěl bych kolo zřejmě s pevným rámem, vidlici odpruženou (nejlépe vzduchovou – kde je vhodnější přepínání, jestli na řídítkách nebo dole na kole), kola ve velikosti 27,5 nebo 29. Cena kola by měla být od 15.000 do 35.000Kč. Budu rád, když mi poradíte a uvedete příklady, které kola by byla dle mých požadavků vyhovující, nebo na co bych se měl přesně zaměřit. Odpověď můžete zaslat na email: galarpetr@seznam.cz .

S pozdravem Galař Petr

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

cykloworld.eu/... já mám tady tenhle tip Meridy a je ve spoustě cenových rozmezích.29 rám bych volila pokud jste vyšší typ a já doporučuji horské.Já nikdy nevím kam mě cesta zavede a je lepší být připraven:)a taky se člověk nemusí bát kdejakého výmolu na krajnici silnice,prostě dá se vjet všude,stabilita supr...Merida nabízí i rok pojištění kola zdarma a se všemi komponenty ve Sram atd.co mají typy HFS jsem spokojena.Můj model stál 35 000kč a taky není špatné si počkat na "loňské"modely které budou levnější.Rám je úžasně lehký a není to carbon,protože je rozdíl levný a drahý rám z carbonu.Toto je ideální a pokud nejste závodník bude Vám stačit zamykání vidlice a ní.Jako běžný jezdec potřebujete na řidítkách místo na světlo(jedno nebo dvě),tacháč,odrazka a na přepínání tam místa už moc není.

stirecek*
hodnocení

0x
Těžko říct, je třeba vzít v potaz kilometrovy nájezd v terénu a na zpevněných stezkách. Nejlíp je si kola vyzkoušet, protože každé má jinou geometrii rámu a tudíž posez a pohodlí. Na horaku máš dost váhy na rukách. Hlavní je i velikost rámu. Za ty peníze to carbon nebude, ten má na pohodlí výrazný vliv. O váhu nejde, v gramech to neni... Vzduchová vidla vyžaduje pravidelné dofukovani, takže budeš muset investovat i do pumpy. Klidně bych volil klasickou pruzinovou bezudrzbovou. Ono člověk si mysli, ze s horakem vyjede všude, ale s tím crosovym žádný rozdíl neni. Převody jsou více do rychla, ale rozsah je dostatečný i v terénu. Navíc na crosove kolo můžeš nasadit i větší pláště, pokud to rám dovolí a máš z toho 29". Anebo klidně sliky na asfalt...
bruk600*

Já to zas vidím tak, že na horské kolo mohu nasadit hladké pláště a udělám si na přechodnou dobu pseudocross. Na přechodnou dobu, protože protože naše silnice nižších tříd jsou pro horské kola tak akorát :)

stirecek*
Jenže ti budou chybět ty převody a ne každý dokáže dlouhé hodiny šlapat kadenci okolo 100 ot a více...
bruk600*

Nevím zda naše dohadování tazateli bude něco platné, ale ... zatím mi převod do rychla (při 44-11) nechyběl. Na tento převod se nechá jet při rozumné frekvenci i 33-35 Km/h (kola 26" - cca 2100 mm/ot) a pokud to jede z kopce i víc, tak je díky odporu vzduchu, lepší se bez šlapání přikrčit nad řidítka.

stirecek*

Já se přece nedohaduju, jen jsem psal, že ne každý dokáže jet kadenčně...no a z toho kopce pojedou rychleji ty větší kola. Nakonec je mi jedno na čem bude jezdit, svůj názor jsem napsal. Mám dvě krosové kola, dohromady 13tis km.

bruk600*
:) tady nejde o život a dokonce ani o ego :) a každý máme jinou zkušenost, možná jezdíme jiný terén. Jen mi vysvětli co jsi myslel tímto "a z toho kopce pojedou rychleji ty větší kola"
stirecek*
Protože z kopce jsem toho horaka vždy dojel :) Jinak terén už nejezdim žádný, před dvěma měsíci jsem presedlal na silnicku, to je teprve pořádné svezeni.

sandram*
hodnocení

0x

Ahojte nemátě někdo nějakou zkušenost s koupí zimních rukavic na kolo? Už jsem obešla několik obchodů, ale nemůžu je nikde sehnat...

lucie*

Mrkněte na Axon,tyhle mám a jsou supr,dokonce mi ani nemravenčí prsty jako v jiných,jsou pohodlné a teplé.

radicalsport.cz/...

aroff

Sice OT, ale nedá mí to. Fakt někdo kupuje na nejdražím e-shopu v republice pokud jde o sportovní výbavu. Nemám to do Náchoda daleko, ale v životě by mě nenapadlo tam jít něco koupit. (do Radikal sportu)

Pro tazatelku, osobně preferuji raději prstové (to je ,ale věc názoru) a vozím Polednik WINDBLOCK, další dvoje mám z Lidlu a popravdě udělají stejnou službu a za víc než poloviční cenu.

Hlevně dejte bacha na správnou velikost. Některé Fy mají velikost podle šířky dlaně a jiné zase podle obvodu dlaně. Není nic horšího než když je rukavice příliš těsná a nebo v ní zase ruka "plave"

Hlavně berte jen rukavice s memránou. Sebeteplejší a silné rukavice bez membrány na hřbetu ruky, stejně profouknou. Membránové nemusí být tak silné a přitom jsou teplé a dlaň se nepotí.

lucie*

nevím kdo tam nakupuje,ale měli na těhle stránkách ty rukavice na obrázku.Pokud chce někdo něco koupit,snad si vyhledá výrobek na více servrech,nebo ne?Já osobně kupuju Axon na spor life v Brně,kde jsou vždy akční veletržní ceny...a v pětiprstých mým prstům nebylo pohodlně v žádných až v těch tříprstých,balada a dobře se v nich ovládá kolo.

stirecek*
Mrknete na aliexpres, tam je koupíte za pár supek. Ja tam kupuju od blikacek, řetězu, brzd, návleky, brýle, rukavice, dresy prostě vše. Jen je treba počítat 3-5 týdnů na dopravu, takže s předstihem

moon47*
hodnocení

0x

Náhodou tohle je docela hezký dárek pod stromeček :) Mě by teda rozhodně potěšil :) a hlavně docela vyjímečný, protože si myslím, že více lidí dostane rukavice na lyže než na kolo :D

sandram*
hodnocení

0x

Jo to je fakt... teď se nad tím asi taky pousmívám, dávat si na Vánoce rukavice na kolo, ale když ona je pravda, že ono se dá jezdit i teď na tom kole, když toho sněhu je poskromnu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]