Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám tyto dvě nabídky na koupi kola, cenu řešit nemusím, jelikož budou obě dvě za uplně stejné peníze.Jedná se mi taky o vzhled, chci matny tmavy ram a tudiž jsem po dlouhem patrani vybral pravě tyto dvě.
Chtěl bych Vás moc poprosit na názor jak ohledně značky, tak komponentů na kole, tedy srovnat které je lepší.
Giant Talon 2014
Merida Big nine 100
za každý názor jsem vděčný, předem vám děkuji za radu a přeji hezký den!
no tak to bych si to pak vyčítal to víte, moje první 29" MTB, to je pro mě událost
zajímalo mě spíš, jestli záleží na tom, že ražení je například u Meridy altus a u Giantu Acera a asi bude rozdíl i v brzdách... nebo jestli tyhle detaily jsou v podstate nepodstatné
Myslím, že oba výrobci mají docela slušné jméno a v rozdíl mezi těmito koly je poravdu jen kosmetický.
Zdravím, tak řazení sice podstatné je, ale dá se to vždy vyměnit. Co se týče brzd, tak Tenkro nejsou žádná sláva, ale dávají je všude, ale člověk si tam potom může dát co chce.
Abych byl objektivní, tak jsem zarytý Kellysák, takže Merida a Giant mě moc nebere, ale neříkám, že jsou špatné. U meridy mě zaráží jejich řešení zadního stojanu. Kvůli jejich super komponentě zeslabují zadní vidlici v místě náboje až to extrému- na prostě je tam vrub jako prase, což od doby, kdy mám základy pevnostních výpočtů mě docela znepokojuje, jak toto někdo může udělat. Když by měl rám prasknout, bude to nejspíše zde. Nevím jestli to na 29" dělají také tak, ale 26" to mají, koukněte kdyžtak na obchodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.