Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běh na 1000m

Od: terezai odpovědí: 7 změna:

Ahoj.

Ve čtvrtek mám běžet 1000m (je mi 12) trénuji... Poradíte mi prosím jakým tempem nebo jak bych to měla běžet aby jsem to dala pod 4 min? :) Ps:nikdy jsem to neběžela :) .. díky moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Celou dobu naplno a ke konci ještě přidat... ne, vážně... bude vás běžet víc, nebo poběžís sólo?
Rozhodně nepřepálit začátek. To je základ. Chytit slušné tempo a snažit se ho držet. Možná se ti bude zdát že máš dost sil, ale i tak udržuj tempo nejméně do 800 metrů. Pak můžeš zkusit lehce zrychlovat, ale naplno neběž dřív jak 100 m od cíle. Pokud vás poběží hodně, drž se kolem středu a nenech se strhnout ke zběsilemu tempu, nebo předčasnému finiši.
terezai
hodnocení

Díky moc za radu :) ! No běžíme hromadně v městkým lese .. :)

majsterjoe*
hodnocení

2x

Pri behu na ovalu rozhodne se snaz bezet po vnitri strane oblouku trati. Rovne useky co nejrychleji. Kdyz zacnes trenovat, postupne se dopracujes k lepsimu vysledku.

terezai
hodnocení

díky :) běžíme v městským lese :) ..

stirecek*
hodnocení

1x
Jak psal ringo - ze začátku na max, od půlky zrychlit a v poslední třetině nastoupit sama sobě :) kilak pod čtyři minuty znamená průměrnou rychlost vyšší než 15km/hod. Nevím, jak dlouho jsi trénovala, ale netrenovany bude mít co dělat, aby to udýchal aspoň do půlky...

bezec
hodnocení

1x

Vyzkoušej si to předem - pokud budeš znát vzdálenost 1km tak běž ten kilometr, nejdřív pomalu, pak rychleji - pak odhadneš kde máš svoje maximum a jak rychle můžeš běžet aby ti síly vyšly akorát do cíle.

Pokud vzdálenost neznáš, tak běhej ty 4 minuty, zase nejdřív pomalu a pak rychleji, rychleji - tím najdeš max. tempo které vydržíš.

Trénink = 10 minut rozehřátí (rychlá chůze, pomalý běh), pak rozcvičení (strečink - protáhnout celé tělo, hlavně stehna, lýtka), pak vlastní trénink (3x 1 km nebo 3x 4 minuty) a na závěr 10 minut vyběhání (rychlá chůze,pomalý běh) a zase protažení.

Zároveň to bude trénink na čtvrtek, dneska jdi běhat 3x 1km (pomalu, o něco rychleji, ještě o něco rychleji), úterý zase 3x 1 km (pomalu, rychleji, nejrychleji) ve středu bych vynechal a čtvrtek 10 minut rozklusání/ rozcvičení a pak závod.

Při závodě hlavně nepřepálit začátek, vyrazit volněji, zrychlovat až od poloviny a sprint nejdřív 100m před cílem (spíš delší volnější sprint, naplno neběžec vydrží 50 metrů a dojde mu).

stirecek*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]