Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě kola z bazaru

Od: praivo* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

tato otázka navazuje na mou předchozí, nicméně k ní zase až tak nepatří, proto jsem se rozhodl ji vložit zvlášť.

Nalezl jsem na Bazoši tento inzerát: sport.bazos.cz/...

Prodejce tvrdí, že kolo je v pořádku, že má i papíry přímo od LF a že důvodem prodeje je stěhování se do zahraničí. Ještě mi slíbil nějaké fotky, až mi přijdou, tak je sem dám.

Moje otázka: V e-shopu výrobce je stejné kolo s vadou laku za 17.900 Kč. Myslíte, že má smysl chtít ušetřit ty necelé 4.000 (rád bych, mám poměrně dst omezený rozpočet), nebo si mám připlatit a koupit nové? K prodejci to mám kolem 200 km, takže bych chtěl mít jasno, jestli mám obětovat jeden den cestě pro kolo (rád bych se na něm před koupí aspoň kousek projel) nebo ne.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zztop*
hodnocení

0x

A eshop má pobočku přímo u vás nebo kolo dopraví za rozumnou cenu? Je třeba si taky uvědomit cenu svého času a projetého paliva.

praivo*
hodnocení

Času mám dost, doprava poštou by samozřejmě vyšla výrazně levněji, ale i tak bych na tom ojetém ušetřil přes 3k Kč.

hodnocení

0x

Zkusil bych vymámit nějakou slevu. Většina prodejců to jen zkouší, ale ceny jsou na dohodu. Zároveň poznáte jeho povahu a můžete se domluvit na vyzkoušení. Pokud bude mít kolo nějakou závadu, tak se tomu bude snažit vyhnout.

hodnocení

0x

Pokud prodejce bude souhlasit s krátkou projížďkou a kolu nic nebude a nebude kradené, nevidím důvod si ho nekoupit( osobně bych si Leader Fox nekoupil).

hodnocení

0x
200km kvuli kola? Bliz nic neni? Projezdite benzin , cas a pak buhvi co to bude...

stirecek*
hodnocení

0x
Pokud má najeto 500 km, tak maximálně bude sjety řetěz. Pokud ti sedí velikost a líbí se ti, tak ho vem. Vyzkoušet můžeš identické někde v obchodě v tvém okolí. Popr mrkni na cyklobazar.cz, tam je taky dost kol.

kolista
hodnocení

0x

Proč ne, nevidim problém.

praivo*
hodnocení

Tak pro ty, které zajímá, jak to nakonec dopadlo: Autor inzeráty komunikoval do doby, než jsem požádal o detailní fotky. Tak jsem chtěl koupit to nové s vadou laku, které ovšem pár dní před plánovaným objednáním zmizelo z nabídky a skladu, takže ho nikdo neměl. Avšak v nabídce obchodu Cyklo Němčík jsem našel vcelku slušně vybavené kolo, postavené na tomto rámu, které bylo skladen. Už jsem ho chtěl objednat, když jsem si všiml, že prodejce nabízí za stejnou cenu i vcelku slušné 27,5"kolo na rámu/.... Takže jsem nakonec koupil to + za příplatek XT náboje a lepší brzdy. Ale nejspíš si koupím i 20"rám Leader Fox, který mi prodejce nabídl se slevou za moji objednávku, dám na něj díly ze svého 17"Hardrocku, který už je mi malý, a výsledek použiji jako záložní kolo, případně na půjčení kamarádům.

stirecek*
Teď je výhodná doba na nákup kola. Všichni nabízejí slevy a další se dá ještě ukecat, nikdo nechce nakoupená kola skladovat přes zimu a příští rok stejně budou nove modely. Kupoval jsem silnici v červenci v cyklopointu, kde jsem ještě ukecal slevu ze slevy, ve finále minus 11 tis. K tomu ještě třikrát servis zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]