Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pauza mezi sériemi kliků

Od: click odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jak dlohá by měla být pauza mezi sériema kliků? dělám 10 kliků po 10 sériích... a vždy mám 5 minut mezi sériema pauzu... dělám dobře? měla by být pauza kratší? díky za odůvodnění a odpověď... ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Chápu dobře, že děláš 10 kliků, tak 5 minut oddech, tak zase 10 kliků, zase 5 minut atd. 10x dokola? *sok*

To je nanic. Typicky se dávají tak 3 série a mezi nima máš tak 30 sekund až minutu. Počet volíš tak, aby jsi tu poslední jen taktak dal. Tedy zvolíš si 3x12, jestliže v té poslední sérii ještě 12 dokážeš dát. Samozřejmě počet průběžně zvyšuješ.

Část vědců dokonce tvrdí, že ten systém 3 sérií je překonaný a stačí jenom jedna. Já bych šel na kompromis. V první sérii tak 10 kliků na rozhýbání a protažení a v druhé to jen nadoraz, kolik dáš (20, 30, 50). Když už budeš tyhle vysoké počty (tak přes 20), tak dělej obtížnější varianty kliků (nohy výše, na židlích [hluboká spodní pozice kliku], s prudkým výbuchem ze spodní pozice, když jdeš dohoru, případně až do tlesknutí, apod.)

Hodně sérií je na výdrž (cvičí to dlouhodobou výkonnost svalů v zátěži - viz třeba běh na 1500m, který se považuje za dálku), kdežto málo sérii (tak do těch 3) s velkou zátěží je na růst maximální síly a svalů (obdova sprintu nebo běhu na 400m, který je považován ještě za sprint)

click
hodnocení

Ok díky moc... ;) takže ta pauza je moc dlouhá to jsem nevěděl...

lmgify

Co během té pauzy vlastně vůbec děláš?

click
hodnocení

U jaké pauzy? u tý 5 min... jsem si sed k PC :D... ale teď u tý 30vteřinový se protahuju...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]