Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Leader Fox Out Line - názory

Od: praivo* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

na začátek přístího roku plánuji výměnu mého Specialized HardRock XC za něco lepšího, nejlépe 26"nebo 27.5"a do 23.000 Kč. Zatím se mi nejvíc líbí Leader Fox Out Li/..., co si o něm myslíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aroff
hodnocení

0x

Slušný "bajk"velmi solidní výbava, jen škoda že už nemá novější model brzd. Tyhle starší Shimana jsou celkem "houby". Nechal bych tam namontovat Shimano M615. Oproti starším modelům je to fak rozdíl, mají stále dobré dávkování, ale nejsou "houbovité".

Já tedy osobně bych už šel do 29"třeba toto horska-kola-29.eod.cz/...

praivo*
hodnocení

Jestli brzdí aspoň tak jako BB5, tak mi to stačí. A 29" nechci, za 1. se mi nelíbí a za 2. na ně se svými 176 cm asi ani nejsem dost vysoký.

doplněno 01.09.14 19:12:

A co CUBE Attention 27.5?

doplněno 01.09.14 19:42:

Nebo ještě Merida Matts TFS 800.

aroff

Z těhle dvou kol, bych asi šel do Meridy a to i když této značce neholduju. Je to jako VW a Nokia má ji každý *smich*¨.

Merida je lehčí, má malinko lepší brzdy, výhodnější velký převodník (44 zubů) Do terénu je řazení Sram o něco lepší, na druhou stranu postrádá indikátory a to někomu může vadit a řazení je malinko těžší. Má převod 1:1 u Shimana je to 2:1. To je na přehazovačku u přesmykače je to stejné 1:1.

Merida má lepší náboje ( na šest šroubů) Cube má center lock od Shimana a to není to pravé ořechové.

Vidle jsou zhruba stejné a obě mají PopLoc. Merida je hezčí, ale Cube je zase 27."

Pokud jde o tu 29",jestli je možnost tak bych ji vyzkoušel, ná krásu prdí pes, hlavní je pocit z jízdy. Na výšku 176 cm by to chtělo velikost M nebo 17.5"

Jen tak na okraj 176cm na milimetr stejně mrňavej jako já :-D

praivo*
hodnocení

Jaký je v praxi rozdíl v síle, potřebné k přeřazení? Nebudou mě z toho po pár desítkách km po silnici bolet prsty?

aroff

Psal jsem, že je to o malinko, takže rozhodně z toho prsty bolet nebudou. U Sramu je taky výhoda možnosti řazení i ořazování jední prstem (palcem) U Shimana je to taky ,ale až o řady Deore a výš. U nižších řad se řadí palcem a odřazuje ukazváčkem to je u neinverzních přehazovaček u inverzních je to naopak.

A už meridě nepraskaj rámy za 50k a méně...já toto zažil a několik lidí meridu už nechce vidět...

Na výbavu neříkám nic ale tyhle "alá fondriest" trubky jsou propáníčka hnus...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]