Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojové sporty,jaký vybrat?

Od: martin2256 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, po prázdninách bych se chtěl začlenit do nějakého bojového klubu,jde mi čistě jen o to, abych zlepšil svou fyzickou,případně psychickou stránku člověka.Také bych se samozřejmě chtěl "naučit" tvrdou dřinou nějakou sebeobranu,nebo alespoň vědět, kam šáhnout a co udělat když to bude potřeba,mnoho lidí na místě nejspíše spanikaří, jsou ve stresu, do toho adrenalin...a já bych se chtěl alespoň minimálně naučit jak tohle všechno zvládnout, proto se vás ptám, máte nějaké zkušenosti s bojovými sporty,případně kurzy sebeobrany?Co byste mi doporučili, máte nějaké zkušenosti? Krav Maga,Muay Thai,Karate,Kung Fu,Jiu-Jitsu,Taekwondo,MMA...? (Pokud by to někoho zajímalo, tak jsem z Brna, čili vaše zkušenosti z místních klubů by se mi hodily nejvíc.)

Děkuji za váš čas :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Muzete doplnit za jakou dobu cekate vysledky? Obecne u karate to trva urcite dele nez u boxu a podobne.

martin2256
hodnocení

Nejsem naivní hlupák, výsledky se neukážou hned a to je mi jasné.Je to o disciplíně,ne?Já nemám "cíl" kterého bych chtěl dosáhnout, chtěl bych se tomu věnovat pořád, pokud mi to zdraví dovolí,čili je mi jedno, kam se přidat, spíš mě zajímají Vaše zkušenosti.Ale pokud chcete číslo, tak 2 roky (pravidelných tréninků) abych relativně uměl základní techniky?

Z toho co jste uvedl se mi nejvic libi na Krav Maga. Sam jsem delal box, tak jsou vysledky jiz cca za 1/2 roku az rok. Snad se nekdo vyjadri lepe z vlastni zkusenosti.

zztop*
hodnocení

2x

Asi bych šel na tu krávu magu. Ta je spíš o připravenosti a psychice co jsem viděl. Na co ti je totiž fyzička když tě někdo napadne zezadu. Teda pokud to nechceš dopracovat do stavu jako ve filmu Ten největší ( csfd.cz/... )

sargo*
hodnocení

1x

V Brně je skvělé taiči, ale to asi není to, co hledáte :-D

Realisticky vzato: všechny mají své pro i proti. Pokud máte seznam těch, které by vás lákaly, najděte si takové, které budete časově i prostorově stíhat. Jak se někam musí jezdit hodinu, brzy začnou převažovat výmluvy. Většinou bývá nějaká úvodní hodina zdarma - není nic jednoduššího, než si vyzkoušet dvě tři a začít chodit tam, kde vám to bude nejsympatičtější. Aby tréninky za něco stály, chce to minimálně 2x týdně... já bych se třeba nejraději pustila do karate nebo krav magy, mít ještě ty možnosti, ale je to prostě individuální; a stejně nakonec nejvíc záleží na té partě, pak to člověka baví. :)

S karate opatrne. Jestli je klub zamereny na kumite, tak ano. Jinak cvicit pouze katy a paskovat mi prijde k temer na nic. Muj tchan delal karate zavodne (kumite) a muzu rict, ze je to na nem videt doted. Ma zena delala jen katy a prakticky kdyz neco zkousela, ikdyz je to uz par let, tak to bylo k nicemu :)

janplinto*
hodnocení

0x

Systema. *kafe*

doplněno 26.08.14 15:25:

Jen teoretické...Praotec Kadočnikov, dále Starov, Ryabko, Vasiliev...a jejich žáci. Každý si přidá vlastní prvky.

martin2256
hodnocení

Páni, tak o tomhle jsem ještě neslyšel a video mě zaujalo, chtěl bych se zeptat, máte s tím zkušenosti? Případně najdu podobný "klub" v Brně?Jelikož jsem ještě mladistvý tak mě bohužel rodiče dál než za Brno cestovat nepustí.

V brne by se to melo cvicit zde, ale je to dost z ruky, alespon pro me :)

Hotel Global
Libušino Údolí 58
systemacz@seznam.cz

hodnocení

0x
Já bych vybíral i podle trenéra. Jak si nesednete navzájem, tak je to na nic.

waffentreger
hodnocení

0x

Dělal jsem Krav Maga v roce 2011, odešel jsem skrz školy a dopasavaď jsem se do kurzu nevrátil. Pokud můžu porovnat a vybírat mezi Krav Maga a Systema vybral bych Krav Maga. Je ale důležité aby kurz vedli fakt dobří borci. V Brně nikoho nezná nedám reference.

Obecně, pokud natrefíš na civila (člověk bez znalostí jakého koliv bojového umění) tak pokud budeš umět jediný tebou vyjmenovaný boj.sport, nebudeš mít problém. Víš že musíš na sobě pracovat atd. To je dobře.

U Krav Maga i Systema musíš mít fyzičku, jede se naplno (takže pokud jsou problémy s plícemi, srdcem, nedoporučuji).

Dále Krav Maga je bojové umění pro boj. Cvičíš sice civilní verzi ale i tato je dost nebezpečná. Naučí tě ale v základu, jak se postavit ze země pokud tě obklopí útočníci, a boj proti skupině. Dále tě naučí jak se zachovat, když tě někdo chytne zezadu...můžeš to potom naučit přítelkyni...ženám se to může hodit.

Systema je pěkná, dokážeš se ubránit a vždy bude záležet na protivnících...jací jsou, jak se věnují danému stylu a taky to bude o štěstí. Ale prostě systema není ono. Tím že jsem se dříve věnoval systému Krav Maga, tak prostě mi schází několik věcí v boj.stylu systema. Vzhledem k tomu jaká je situace na ulici, bych šel na Krav Magu...ale jak už tady někdo upozorňoval. Důležité je, kdo to vede.

Jinak znám aikido a JO-DO...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]