Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehazovačka přeskakuje

Od: ad* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Mám dotaz, co by mohlo být za problém, že když zařadím 4, tak řetěz přeskakuje z 4 na 3 a zase zpět. Jinak mám dorazy seřízené dobře. Řadí vše rychle, ale jen tento převod zlobí. Díky za odpovědi.

doplněno 20.08.14 13:16:

Teď jsem zjistil, že to dělá i na více kolečkách. Třeba z 7 na 8 a furt sem tam. Divný je, že někdy to skáče na nižší převod, než je zařazený a někdy na vyšší.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud to dělá na všech převodech, tak bych nejprve přesně nastavil nejmenší kolečko. Píšete, že dorazy jsou O.K., ale to neznamená, že už na začátku není chyba a na dalším stupni může mít neřesnost. Nastavte ať jde řetěz co přesněji na nejmenší kolečko a po přehození na další stupeň to musí taky sedět přesně. Na jemné nastavení použijte šroub na lanku přehazovačky. Pokud to ani pak nebude dobře, tak ještě musíte pořešit vůle na ojetém žetězu, na pastorku přehazovačky a případně i drhnoucí lanko. Někdy je to boj, ale i tak přeju hodně úspěchů.

ad*
hodnocení

Teď to mám tak, že jsem kousek zatočil šroub H, a 1, 2, 3 jde v pohodě, ale 4 už ne, a když chci dát 9 tak to nejde, jelikož jsem zaštrouboval o kousek ten doraz. Lanka by měla být v pořádku, řetěz snad taky(max. 1000 km), kazeta vyměněná s řetězem a přehazovačkou. Bojím se, že budu muset měnit celou přehazovačku. Díky za reakci.

ad*
hodnocení

Tak už to běhá tak, jak má *ua**ua*, Seřídil jsem to. *frajer*

stirecek*
Řetěz se dá ojet i za petset kilaku. Nejde říct, ze je v pořádku, pokud ho nezmeris.

adik*
hodnocení

0x

To není nic vážného mě to dělá taky a ybavíš se toho tak že šlápneš přeřadíš a takle to opakuješ nabo na tý druhý prehazovačce jak tam máš 2 a 1 tak skus na tý přeřadit

hodnocení

0x

Buď máš velkou vůli v přehazovačce, což znamená výměnu přehazovačky;

a nebo máš ojeté ložisko v horní vodící kladce řetězu - potom vyměň pouze ty vodící kladky.

Taky můžeš mít někde částečně předřené lanko, které potom více pruží.

Prostě vem jednu součástku po druhé a každou zkontroluj.

ad*
hodnocení

Teď to mám tak, že to skáče z 3 na 4, 5 na 6, 6 na 7... Takže už to neskáče náhodně, ale jen na vyšší převod, než má být. Myslíte, že je to stejný problém?(vůle, kladka?) Díky moc.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Mě ještě napadlo, jak je na tom řetěz. kolik tak má naježděno.

ad*
Řetěz jsem měnil před dvěma lety. Jestli jsem za ně najel 1000 km, je to dost. Měl by být v pořádku. Spíše to asi bude ta vůle na přehazce. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]