Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.Mohl by jste mi někdo poradit jaké cviky jsou dobré na posilování hlukokých svalů? Posilování se věnuju cca 8 měsíců.Výsledky jsou znatelné.Ale jde mi o to že člověk třeba vypadá dobře o to se mi ani moc nejdená prostě mě to baví , ale spíš o to že ve stáří aspoň co jsem slyšel tyto vnější svaly slábnou. A poté se zapojují hluboké svaly.Mě to asi čeká za dlouho , je mi 17.Jinak můj trénink je se skládá ze 3 -4 tréninkový dnů.Svalové partie mam rozdělené.A to se dostávam k 2. otázce.Hodně jsem slyšel že toto dělení svalových partií je zažitý zvyk , který se hodí do kulturistiky. A o tu mi doopravdy nejde spíš o funkčnost a poté objem.Jaký názor na to máte vy?
Díky za odpovědi.
Najdi si něco o dechovém cvičení - tím jsem začínal posilovat a vůbec aktivovat hluboký stabilizační systém, teprve po aktivaci a uvědomění jsem začal posilovat. Poté je dobré začít cvičit stabilizační cviky sdoprovodným dýcháním (správné dýchání do břicha) a pravidelně opakovat (posílení může trvat i několik týdnů).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.