Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větší výdej než příjem

Od: elis* odpovědí: 15 změna:

Ahoj, jsem 19tiletá holka, co má prostě ráda jídlo a nechce si odpírat nic, co jí chutná. Na dietu modelek fakt nejsem :) Ale nejsem ani líná a hodně ráda cvičím, avšak trochu při těle jsem. Jaký máte názor na to, když budu jíst normálně ( sem tam si dám prostě i sladké ), ale každý večer si budu dosti dávat do těla? Zajímalo by mě, jestli se tu projeví ten slogan - Mít větší výdej než příjem :) Díky za vaše názory, tipy, rady, zkušenosti atd. Přeji hezký den :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ano to plati u tela vzdy , pokud je prijem mensi nez vydej , tak budete mit pekne telo.

elis*
hodnocení

Takže, když dám ten nejhorší příklad :

snídaně - 2 bílý rohlíky se šunkou a máslem, káva

svačína - jablko

oběd - svíčková, několik knedlíků

mezitím nějaká sladkost

svačina - musli s mlékem

večeře - zase nějaké pečivo s něčím

jinak piji vodu s citronem

- při čemž naposled budu jíst kolem 18:00 ( učím se dlouho do noci, dřív večeřet nemohu :) )

no a kolem té 19:00 až 20:30 makačka na celé tělo, tak opravdu za čas půjdou vidět výsledky?

bezec

Nejhorší příklad? Mně to přijde jako docela drsná dieta ;)

Záleží jak bude vypadat ta makačka. Pokud to bude 1,5 h vytrvalostního běhu a uběhneš 10 km, nebo na kole 30 km, tak výsledky vidět budou.

A pohyb bych zařadil jinam, buď dopoledne nebo navečer ještě před večeří...

elis*
hodnocení

Dieta nevím nevím, to sladké tam :) ... No já jsem zpočátku myslela spíše, lehy sedy, dřepy, vzpory, kliky, apod. Běhání sem tam ... Je to špatně? Já cvičit dopoledne nemohu to jsem ve škole, ráno kolem 5:00 vstát a cvičit jen do 6:00 a v podvečer běh, ale jen tak na 45 minut, mám i jiné povinosti ... Šlo by to takhle?

doplněno 08.08.14 11:59:

Ne prdím na to, prostě budu v podvečer chodit běhat na tu oďku a půl a uvidím, snad se výsledky dostaví, všude píšou že běh je nejlepší, tak uvidím :) díky moc

danys*

tak při tomhle jídelníčku bys musela uběhnout tak třicet km denně..:) Co si odpustit každý den sladké, místo toho si dát nějaké sušené ovoce nebo ovoce čerstvé?.. místo bílého pečiva si dát pečivo celozrné, místo másla nějaký nízkotučný sýr, místo svíčkový s knedlíky si dát kuřecí na zelenině s rýži apod..:)

Jinak dieta není o tom nejíst a hladovět!

K tomu sportu... pouze běh je málo.. nejlepší je to střídat.. běh, plavání, fitko ...:)

elis*
hodnocení

:-P zkusím to nooo ...

ale no taaaaaak , ten jidelnicek neni tak spatny , ano krom sladkeho a obeda. Ale pokud se neprecpe a da si "normalni" porci tak to zas takovy hrich neni.

danys*

není špatný, ale pokud chce tazatelka zhubnout, pak je úplně nevyhovující.. A v tomto věku jdou kila hodně snadno nahoru.. Jednou týdně v neděli by ten oběd určitě nevadil..:)

bezec

Já sežeru mnohem víc a netloustnu ;) Ale víc je i pohybu.

Dřepy kliky atd. - posilováním nezhubneš, hubne se vytrvalostním pohybem v aerobním pásmu (obecně kdy ještě můžeš mluvit). A to posilování + strečink jako doplněk, síla a pružnost je taky potřeba. Ná zátěž musíš najet postupně, napoprvé dát 10 km je sebevražda ;) Začni spíš procházkou, svižnější (nordic walking=i ruce), indiánský běh, pomalý běh atd., podle pocitu tak aby ses neflákala ale taky druhý den nebyla mrkev.

Obecně trénink znamená 10 minut rozehřátí (chůze, pomalý běh), pak 5 minut protažení (strečink), pak vlastní trénink (půl hodiny - hodinu běh - podle nálady a času), pak vyběhání (chůze, pomalý běh) a zase protažení 5 minut. Do vlastního tréninku se dá nacpat i posilování. A je dobré sporty střídat - plavání, kolo, v zimě běžky (na těch se hubne nejlíp - polodenní/ celodenní výlety)

Když je hnusně tak bazén, nebo doma rotoped - posilování - rotoped

Důležitý je i odpočinek, zátěž každý den znamená po čase únavu a zranění. Ideál je asi 4x týdně.

Běh - základ jsou kvalitní boty, vybírají se podle tvaru nohy a druhu došlapu. Bota vydrží max. ca 500 km, pak už špatně tlumí (zvenku přitom může pořád vypadat dobře). V lese na jehličí se dá i v horších botách.

stirecek*

Nejsou kalorie, jako kalorie. Ono se to tady řeší pořád, takže když zapátráte do historie, najdete dost čtení na nejméně měsíc. Váš jídelníček je nevhodný a makačka vám vůbec nemusí pomoct shodit tuky, ale svalovou hmotu. Snídaně - pečivo, šunka máslo - tuky a sacharidy s vysokým glykemickým indexem - tělo tuto energii během hodiny nespotřebuje, tudíž uloží do tuků. Oběd to samé - vysoký GI, inzulin fedruje do zásob - tuků. Mezitím nějaká sladkost, musli - opět mnoho energie na krátký časový úsek, takže se opět ukládá do tuků. Večeře zase pečivo - stále stejný scénář...Pak makačka na celé tělo, tudíž s tepem nad anaerobním pásmem - tělo v této fázi spaluje pouze kalorie z glukozy, nikoliv tuků! I když v této makačce spálíte více kalorií, než jste za celý den přijmula, nespálíte ani gram tuků, jedete pouze na glukozu! A nejhorší na tom je, že po tomto cvičení již nemáte žádné jídlo, takže dochází ke katabolickému stavu, kdy sval požírá sám sebe. Hubnete, ale pouze svalovou hmotu, nikoli tuky! Nejlepší na hubnutí je chůze - s tepovkou pod aerobním prahem, či ještě níže, pak opravdu tuky spalujete, ale není vám to nic platné, protože nevhodnou stravou je do sebe dostáváte daleko více. Takže neřešte kalorie, ale jaké kalorie :)

bruk600*
hodnocení

0x

Fungovat to bude jen po omezenou dobu, protože tělo je "prevít". Pokud někdo nedělal nikdy nic, tak i poměrně malé navýšení pohybu způsobí úbytek váhy, ale platí to jen po omezenou dobu a pak je potřeba přidávat na pohybových dávkách, ale nejde to do nekonečna a s vyšším věkem může mít člověk i poměrně dost pohybu, ale váha neklesá..

danys*

funguje to, jen se musí upravit jídelníček... sportovat každý den a zároveň jíst jako prasátko je k ničemu..:)

alfonsmucha*
hodnocení

0x

zkuste nahradit sladké třeba mandlema nebo oříškama :) občas to funguje, občas ne a musím do kantýny pro nějakou čokočku :D

lucier
hodnocení

0x

Ve své podstatě to takto funguje. Ale může se taky lehce stát, že budete jíst čím dál méně, cvičit více a přitom se hubnutí nedostaví - jediné co se dostaví je zpomalení metabolismu. Pozor na toto. Zkuste prozkoumat kalorické tabulky a zapisovat si co za den sníte :) Vše se vám tam krásně nastaví a člověku pomůže za cestou ke zdravějšímu a krásnějšímu tělu :) Držím pěsti ať se daří :)

K jídelníčku se vyjadřovat nebudu raději :) Vidím tam mnoho sacharidů - ano, cukry nejsou jen v čokoládě :D Pečivo vynechat a nahradit. Jogurt raději tučnější než ty light. Tuk nevadí při dietě - v přiměřené míře - vadí cukry :)

eulalie*
hodnocení

0x

V tom svém jídelníčku máš moc bílého pečiva, žádná zelenina, nikde nevidím tvaroh, jogurty atd. Musli tyčinky jsou plné cukru, i když se výrobcové snaží v reklamách v TV tvrdit, jak zdravá svačinka to je. Prdlajs. Chceš-li upravit svoji hmotnost směrem dolů, tak cvič,to je fajn, ale uber na sladkostech a bílém pečivu. To je fakt nezdravé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]