Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr nového kola okolo 10 tisíc

Od: kolo789 odpovědí: 11 změna:
Ahoj mám dilema vybírám nové kolo a potřeboval bych pomoct s výběrem kola. Mezi parametry patří: horské kolo, kotoučové brzdy, odpružené přední kolo to by bylo asi vše. Vybral jsem mezi těmito modelama:
sterba-kola.cz/...
sterba-kola.cz/...
Díky za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolo789
hodnocení

Tak cenu jsem zvednul na 12 tisíc

lucie*
hodnocení

0x

Já bych volila GT,mám kolo v hodnotě 35tis.a tam už jsou rozdíly velké,ale ve vaší kategorii se nejde minout.Výjde to asi na stejno,jen osobně nemám ráda Author-jsou někdy podle mě předražení...a nelíbí se mi designy.

kutululu
hodnocení

0x

Obě kola mi přijdou s parametry dost podobné, takže jestli nemáte nějaké další požadavky, tak si zkuste vybrat podle toho, které se Vám líbí více vzhledově? ;) Já osobně bych tedy také volila GT, protože kolo této značky vlastním a jsem spokojená. Zkuste se podívat třeba na GT Avalanche, nebo GT Aggressor, ale u tohoto výrobce uvadí, že je spíš pro začínající jezdce. I Vámi vybrané Timberline vypadá slibně, jen se zeptám, vy požadujete, aby velikost pláště byla 29"?

lucie*
hodnocení

0x

To chce taky zvážit,29" byla novinka co se chytla a výrobci nelení a už maji i spoustu "mezi" velikostí,prostě hledají díru na trhu.29"jsou podle mě na vysoké lidi a nebo pro ty co jim to bude vyhovovat.Mají menší rejd ale zase jsou rychlejší na cestě,ale méně obratné v terénu.

bruk600*
hodnocení

0x

Obě kola jsou cca na stejné úrovni a jezdit se tom určitě dá, jen bych si (vyměnil), nechal vyměnit vidlici za něco s olejovým tlumením. Tyto nejlevnější vidlice jsou jen těžítka na předek a každou ránu, kterou pružina bez tlumiče odpruží, pak vrátí stejně do rukou. Jak už bylo výše napsáno, tak pokud jste větší postavy, tak vemte GT 29" a pokud menší, tak Author 26".

stirecek*
hodnocení

0x

Je blbost kupovat kolo na netu. Kolo je třeba vyzkoušet, projet si několik modelů, každý má geometrii trochu jinak, taktéž tabulky velikostí. dobrý prodejce vám klidně prodá kolo bez pedálů, sedla, pneumatik, namontuje jinou vidlu atd, v podstatě si koupíte kolo na míru, než ho nejprve koupit na netu a pak teprve provádět výměnu jednotlivých komponentů. Auto si taky člověk vyzkouší, než ho koupí...

bruk600*

To o zkoušení kola je u začátečka blbost, protože nemá nic najeto a tak neví ani co od toho má očekávat. Většina rámů kol vychází z průměrné ergonometrie lidského těla a tak pokud má kupující jedinec "normální" postavu, tak mu bude sedět každé kolo. Jen si musí nastavit správně sedačku a řidítka.

stirecek*

No právě, až bude kupovat druhé kolo, jednoduše si změří svouje první kolo a problém není, ale u prvního kola potřebuje vědět, jak se na něm bude sedět a hlavně potřebuje zvolit správnou velikost, takže je třeba, aby mu to prodavač taky poradil, dle posezu. Ono každé kolo je jiné, má jinou geometrii, trekové, horské, kategorie XC, MC atd, jinak jsou stavěné silničky atd. Já jsem vybíral silničku, zkoušel jsem x kol, ne všude byli vstřícní, ale vybral jsem si tu která mi sedí. Mám ji doma od minulého týdne, do dnes 800kiláků, nic nebolí, ani záda, teda kromě prdele :), ale sedla jsou zase jiná kategorie.

Stirecek: máte pravdu, ale ne všude půjčí kolo na projetí, na vyzkoušení.

stirecek*

Když nepůjčí, odejdu. Kupoaval jsem tři kola a vždy jsem je projel a nejen ty. Při výběru silničky, minulý týden, jsem si projel šest kol, různé velikosti, ta nejdražší stála 175 000Kč a nebyl s tím problém. Prodavač velice ochotně montoval pedály, dofukoval kola, seřizoval sedlo...prostě péče o zákazníka. S autem jakbysmet...

hodnocení

0x

Z těch dvou asi to GT.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]