Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám větší problém se zády, tak se obracím sem a žádám Vás o radu. Můj problém je především vzhledový. Mám "kulatá záda", neřekl bych přímo hrb, ale v podstatě něco se k tomu blížícího a pootočené lopatky - nejsou na plocho a záda ještě zkulaťují. Při pohybech rukama se lopatky enormě vytáčeí a vytváří hrb. Víte někdo o jakýchkoli cvicích ať už doma nebo v posilovně, jak záda srovnat a zpevnit?
Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný zbytek dne/večera.
Kvalitní fyzioterapeut poradí. Nechte si napsat pár lekcí na pojišťovnu, obvoďák by Vám mohl vyhovět. Mně stačilo 12 sezení, byla to sice denní dřina (ze začátku cvičení po pár minutách 4x denně, později vcelku min. 30 minut, většinou ale 60), ale do pár měsíců byly viditelné výsledky (částečné již za pár týdnů). A to nejen na zádech. Naučil mě cviky, které mi nikdy nikde na rehabilitaci nedali, ale byly tak složité, že ani rodině jsem se je neodvážila vysvětlovat, abych to neudělala špatně, a sama jsem si občas musela u něj ověřit, jestli cvik dělám správně.
Mimochodem, dobrý fyzioterapeut pozná, proč máte ta záda křivá. Když mně prohlédl, určil svalové skupiny, které mi v zádech nefungují tak, jak by měly, a proto nedrží to, co by měly, a drží to jiné svaly, čímž se moc namáhají a neplní pak správně ani svou původní funkci. Myslím si, že pouze dle toho, co Vám v zádech nefunguje, můžete pracovat na nápravě.
Cvičení vám časem může pomoci, ale předtím bych se zaměřila na kvalitní matraci na spaní,nějakou tvrdší.Taky jsem to dřív dost podceńovala, ale když pak přišly potíže se zády, tak jsem to řešila novou matrací a nemůžu si na záda téměř vzpomenout
jj, je vám potřeba zpevnit a předepnout zádové svaly. Vezměte dvě malé činky a v natažených rukách je zvedejte nad hlavu.
Ty činky by měly být tak velké, abyste je zvedl v jednom zátahu nejméně padesátkrát. Záda se vám časem zpevní a narovnají a jako bonus budete mít na výšku o pár centimetrů víc.
Když né fizioterapeut,postačí dobrý masér,ti taky poznají kde je problém a co prospěje.Lidé mají různou chůzi a "hrbení"a podle mě by toto chtělo kontrolovat hrbení i při běžné chůzi,třeba si dopřát běh,který nás přirozeně srovná,ale potrvá toa nebo hodně plavat,to je na zádové svaly ráj-hlavně kraul a znak,doporučuje to i většina lékařu i na krční páteř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.