Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cviceni na rotopedu - jake vysledky cekat?

Od: petrosek odpovědí: 4 změna:

Zdravim, byl jsem hodne aktivni sportovec, ale v poslednich letech jen sedim v kancelari. Pri 192cm vazim 115 kilo. Nejsem vylozena becka, ale bricho nejake mam. Zacal jsem proto cvicit na rotopedu, a to denne (krome nedele) zhruba 70 minut, behem kterych ujedu 30km. Zajima me - jake vysledky mohu cekat? Kdy zacnu ubirat na vaze? Jak moc? Nejake rady a tipy?

Postupem casu si chci koupit cinky, abych zapojil i horni polovinu tela, ale momentalne me zajima jen ten rotoped. Dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

johanna
hodnocení

0x

Podle mě taky záleží na tom, jestli cvičíte ve správné tepové frekvenci. Jsou na to vzorce odvozené od věku a pohlaví - tuky se spalují jen v aerobním pásmu. Zkuste to vyhledat a vypočítat pro svůj věk. Myslím si, že doba cvičení je dostatečná pro spalování tuků. Určitě bych se zaměřila na jídelníček. Ten totiž tvoří 80% úspěchu. Doporučuji zkusit stránku www.stobklub.cz, kde vyplníte dotazník a program vám nastaví denní kalorický příjem a pohlídá procento bílkovin, sacharidů a tuků ve stravě, taky třeba pitný režim a množství zeleniny. Akorát je to trošku opruz zadávat tam všecko, co člověk zbaští. Nebo si nechat sestavit jídelníček, ale to zase něco stojí. Další možnost je nějaká solidní krabičková dieta, ale to už je super drahá záležitost. Záleží, jestli máte víc času, nebo peněz.

paniks*

vicemene presne.. vy si musite spocitat optimalni tepovou frekvenci a delku cviceni.. havnim duvodem je tzv "zdrave" spalovani..

musite spalovat tuky ale ne do extremu kde se uvolnuji ketony.. ale na druhou stranu musite spalovat dostatek aby jste jen "nepalil" zasoby glukozy ve svalech a jatrech (unava ale zadny spaleny tuk..)

bbbb
hodnocení

0x

chůzí spálíte víc než na rotopedu tam nejvíce pracují nohy já shodil jen tím že jsem začal víc chodit pěšky.

stirecek*
hodnocení

0x

Základem je strava. Pokud nezměníte jídelníček, výsledný efekt se nedostaví. Cvičení vám pomůže shodit ty tuky, ale nesmíte je do sebe zase ládovat zpět. Jinak platí, že pod aerobním prahem se pálí největší poměr tuků, avšak nejprve si musí tělo zvyknout na pravidelný pohyb, aby to začalo brát vážně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]