Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít s downhillem?

Od: martina* odpovědí: 6 změna:
Ahoj,
Nevím jestli na to není pozdě, protože je mi 20 let, ale zaujal mě tento druh sportu až tak ze bych se chtěla stát jeho součástí... Momentálně jezdím ale jen takové projížďky atd... DH je jiná liga :-D mám klasické horské kolo superior xc 737... Není to kolo na DH ale myslíte že na něm můžu začít? Popřípadě co pořídit do začátku. Určitě helmu, chrániče a asi i oblečení abych nebyla odrbana tolika :-D popřípadě jak a kde začít jezdit? V okolí žádný bike park nemám.. Jen lesy lesy a lesy... Co je asi fajn ale asi ne na úplného začátečníka... Co myslíte? uvítám i tipy jaké kolo později pořídit děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolista
hodnocení

2x

Začít na něm klidně můžeš - dřív se DH jezdil na pevných kolech a kdo umí jezdit tak projede všechno i na HT. Akorát se to při tvrdší jízdě brzo rozsype. Základ jsou chrániče včetně páteřáku, helma radši integrálka. Taky naučit se padat - kotoul plavmo přes řídítka když se zarazíš o pařez je častá záležitost. Popis techniky jak jezdit najdeš na netu, začni jednoduchým a postupně přidávej. Sjezdíky, přejezdy vln, schody, skoky, skoky na dvojvlně... Na lehčí záležitosti ti stačí to tvoje, ale na tvrdší jízdu už ne. Tipuju že ti lehčí forma DH bude bohatě stačit, budeš jezdit sjezdíky, občas skočíš na hrbu, projedeš rychle zatáčku na šotolině a budeš spokojená. Pravej DH je od toho strašně daleko, opravdu rychlou jízdu v balvanech nebo veleskoky na dvojvlnách se už těžko naučíš, na to se musí začít od mala...

Hlavně se nezrakvi ;)

martina*
hodnocení

Ahoj, Děkuji... Samozřejmě s integralkou a komplet chrániči počítám.. Vzhledem k tomu že vím že několikrát skončím na zemi :-D jinak děkuji za odpověď

hodnocení

0x
S Vaším kolem DH? Zkuste ho půjčit někomu kdo DH jezdí a pod prvním kopcem ho smetete na lopatku a donesete do sběru..Máte kolo zcela základní turistické třídy a na občasné projížďky lesem, ani ne na XC natož DH.
doplněno 09.06.15 12:37: P.S. jen slušná vidlice na DH stojí dvoj až trojnásobek toho co celé Vaše kolo.
martina*
hodnocení

Děkuji za Vaši vyčerpávající odpověď ;) pokud si můj příspěvek přečtete znovu, zjistíte že jsem si plně vědoma toho ze nemam potřebné vybavení... Má otázka se týkala spíše toho zda se na mém aktuálním kole dá naučit alespoň základní technika co se DH týká... Časem si samozřejmě koupím kolo odpovídající tomuto stylu..již jsem psala že stim chci teprve začít.. Tudíž zatím sbírám informace co a jak...A ne komentáře jak je to drahé atd. Stim samozřejmě počítám

honzajs122
hodnocení

0x

Nevím, odkud jsi. Takže pro začátek něco z kopce rozbitou polní/lesní cestou.*frajer* jen tak pro navození atmosféry.

Pak si najdi a zajeď do nějakého bikeparku a tam si půjčíš potřebné kolo a vybavení:

bikeparky

a web třeba tento dolekop.com

no a zbytek, jak radí tady jeden rádce a není to martincakl , cvičit a cvičit ...

smolik23
hodnocení

0x

Ahoj,

bike parků už je docela velké množství a co mám informaci, tak se i nějaké nové staví. Určitě bych nepodcenil dobré a kvalitní vybavení. Tedy helmu, chrániče a oblečení. Samozřejmě určitě se zaměřit na kolo ať je celé odpružené s dvojnásobnou výškou zdvihů na vidlici i na zadních tlumičích, to je pak jízda. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]