Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vidlice při jízdě klepe

Od: karkul odpovědí: 13 změna:

Mám dotaz mám crossové kolo Leader Fox Lady Away 2014 a chtěla jsem se zeptat. Při jízdě mi klepe nebo vycházejí křupavé zvuky z odpružené vidlice Santour. Vidlice nemá nastavitelnou tuhost ani uzamknutí. Nevím kde hledat příčinu problému poradí někdo?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x
Nemáte vůli v hlavovem uchycení?
doplněno 21.07.14 20:41:

Tak co, jak to dopadlo?

karkul
hodnocení

stirecku Vše máme dotáhlé a když zatáčím do stran tak to klepe až praská. No každopádně v Pondělí jdu do servisu a je to ještě v záruce. Nerada bych do toho zasahovala ať se na to podívají. Jedná se o to aby si člověk lidově nerozbil hubu

kolista

POkud je v záruce tak vyreklamovat, ovšem může to znamenat měsíc bez kola, což je o prázdninách nic moc... Tahle nová vidle stojí 700,-

Klepat při zatáčení může i hlavové složení...

karkul
hodnocení

stirecku- tak jste měl pravdu bylo to hlavové uchycení, v servisu mi to dotáhli a je po problému. Uf to se mi ale ulevilo. Ani nic za to nechtěli, asi je to tím že je to ještě v záruce.Pokud by nebylo tak asi by možná něco zaplatit chtěli nevím jen se domnívám.Každopádně hlavně že jsem nemusela kupovat novou odpruženou vidlici.

stirecek*

No vidíte, dobře to dopadlo. Na svém kole to taky občas musím dotáhnout. Po několika km u nového kola byste měla mít první servis zdarma.

karkul
hodnocení

stirecku- aha je to možné že to byl první servis zdarma,ale pak už asi něco zaplatím nevím ani nemám představu kolik se tak může platit?

stirecek*

to pak záleží, co vám na tom budou dělat a taky na tom, kolik vám vnutí nových dílů. Někteří jsou experti a vnutí třeba novou kazetu, když stará je ještě dobrá, na druhou stranu jsou servisy, kde vám třeba tu vidlici dotáhnou zdarma.

karkul
hodnocení

stirecku- No to možná, máte pravdu jsou takový experti. A to se platí jak za díly, i za práci? A Když jsem si kolo koupila, tak jsem ho měla týden doma, a vysypaly se mi kuličky u pedálů. Tak jsem si řekla, tak to tedy ne a tak jsme kolo naložili na vozík, a jeli do servisu a tam jsme řekli že ho nechceme a že ho vracíme Tak jsme se dohadovali a řešili a milí prodavač řekl víte co já Vám dám, zdarma na svoje náklady pedály cc za300. Tak jsme si je tedy nechali nově namontovat,a jsou o hodně lepší celé železné než ti co tam byly.A tedy od toho prodavače jsme to tedy nečekali, že udělá toto řešení.

stirecek*
Prodavač to vydělal na tom kole, tak se mu to vyplatí. Ja loni koupil kolo a co jízda, to defekt, někdy i dva na pěti km. Tak jsem reklamoval duše a ještě jsem dostal nové pásky do rafku, od te doby klid. No a dnes tedy uz včera jsem koupil další kolo, tak jsem zvědavý :)
doplněno 23.07.14 01:04: Jo a jestli vám to nepsal do servisní knížky, tak to seřízení zdarma byste měla mít. Dělá se to zhruba po ujeti 400-800 km, to vám mel říct.

hodnocení

0x

Mažete to někdy? Každopádně u takhle levných kol odchází vidlice jako první.

karkul
hodnocení

kollma a čím tedy mazat?

cestovani.idnes.cz/...

Tady píšou silikonový olej, ale téměř jakýkoliv olej bude lepší než nic.

kolista
hodnocení

0x

Většinou vůle v kluzných pouzdrech a rozsypané pružící elementy - neopravitelé resp. nová vidlice je nejrozumnější řešení. Pokud uvnitř křupe tak rozebrat a zjistit jestli nehrozí rozlomení vidlice ;)

Než takový šrot, tak je lepší pevná vidle...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]