Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boty - systém?

Od: jamra® odpovědí: 10 změna:

Ahoj, mám boty na kolo a vespod se dá odšroubovat takovej kousek a je tam tento systém (viz foto)? Co je to za systém a jaké pedály jsou na to vhodné?

Díky

Boty - systém?
Boty - systém? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomibender*
hodnocení

0x

Ahoj, je to klasické MTB SPD.

doplněno 06.10.14 18:21:

Ano (odkaz na Shimano web) (Included: SM-SH51). Ale raději bych tam napsal, aby to nebylo jen částečné balení.

hodnocení

Díky, a když si koupim ty pedály jako takový, obsahuje to vždycky i ty části co připevňuju na boty?

Např. zde...pedály na fotce jsou, ale to je vše...

cyklocentrum.cz/...

juvla*
hodnocení

0x

Když si kopiš jen pedály tak to tam nebude. Měls to koupit i s botama. Já jsem si koupil pedály jednostranné. Viz podobné cyklocentrum.cz/... Hodí se to když nemáš na nohách cyklistickou obuv.

kolista

Ale houby - "kufry" jsou součástí pedálů.

Je to klasické SPD, kufry jsou obecně dva druhy, s velkou nebo malou vůlí do strany. Dej pozor na správné nastavení kufru na botě, není to až tak jednoduché. Pozn. při prvním utažení si kufr udělá do boty drážky a jemná oprava polohy je pak problém - kufr zajíždí znovu do těch drážek. A pokud kufr neutáhneš a zacvakneš do pedálu pro vyzkoušení polohy, tak se špatně vyndavá - protočí se na botě ;)

hodnocení

a podle čeho poznám jak si to na botě nastavit?

A k tý vůli do strany... to je taky individuální? Co mi bude vyhovovat.

stirecek*
hodnocení

0x

Klasika za málo peněz. Kufry jsou vždy součástí pedálů, ne bot. Možno dokoupit plastový pedál na obyč botu.

pedaly.heureka.cz/...

hodnocení

Nejsem zase takovej jezdec, abych si musela kupovat něco drahýho (zatim).

stirecek*
Tyhle jsou nejlevnější. Imbusem jde nastavit tuhost pružiny, ze začátku doporucuju co nejmenší. Párkrát ze začátku jsem hodil drzku, jednou i šipku přes řidítka (kolo se mnou) ale teď uz v pohodě. Přehodil jsem je na silnicku, nez koupím nějaké jiné lehčí i s botama. Nastavení kufru je taková piplacka, kloub palce musí být nad středem pedálu, to je podélné nastavení. Úhel pak tak, aby jste patou neodirala kliku nebo rám, takže tím ke dana krajní poloha. Taky ale záleží, jak šlapete, aby vás nebolelo koleno, někdo má paty víc ven, takže je treba se stim pohrát. Hlavně dobře dotáhnout, jinak nevycvaknete :)
praivo*

Já poprvé (a tuším, že zatím i naposled) až asi po 300 km, když se mi nepovedlo vycvaknout se v prudké zatáčce, kde jsem musel zastavit. Pak jsem přišel na to, že příčinou byl uvolněný kufr. M324 + SH56.

stirecek*
Ja loni první měsíc 4x, od te doby v pohodě. :) Teda když nepočítám srážku minulý týden s osobakem, který mi nedal přednost :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]