Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahovák klik

Od: tesnost* odpovědí: 4 změna:

Ahoj potřeboval bych, u svého kola vyměnit kliky s převodníky a prý na to potřebuji stahovák klik, a mě by zajímalo jestli ty stahováky jsou univerzální, nebo musím kupovat podle kola. Myslíte že tento by stačil a je univerzální kola-cykloshop.cz/... Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, stahovák je "univerzální"na určitý typ sestavy.Nepíšete jaké máte kolo, ale nejběžnější je čtyřhran. Tady by jste si mohl vybrat.

kupkolo.cz/...

raadek*
Zajděte do nejbližšího cykloobchodu a nechte si poradit. Stejně vám prodá standardní závit a kdyby náhodou nepasoval tak vám ho vymění. Cena cca 90,-kč.

stirecek*
hodnocení

0x

Zajdi někam do cykloservisu a za minutu nemají co dělat.

hodnocení

0x

A já přidám osobní zkušennost:

Právě u kliky s převodníky jsem si ztrhl závit, do kterého se šroubuje stahovák.

Takže jsem to vyřešil takto: každý den jezdím 14km z práce a tak jsem před cestou z práce povolil šroub, který drží kliku asi o jeden závit. Asi po šesti kilometrech mi začal řetěz dřít o přesmykač, což znamenalo že se převodníky s klikou uvolnily. Domů jsem na tom opatrně dojel a když jsem potom zabral za kliku, tak jsem ji stáhnul rukou.

Toto se dá použít jako nouzovka, protože při častějším ježdění s volným čtřhranem se vymačkají plochy čtyřhranu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]