Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju jíst ačkoliv nemám hlad

Od: he odpovědí: 9 změna:

Celý den se snažím jíst jen když mám hlad trpí tím že mám potřebuju jíst ačkoliv nemám hlad, snažím se jíst s odstupem 2 hodin a nemastné "nezdravé" věci snažím se i splnit 30- ti denní výzvu takže i cvičím ale večer se prostě neudržím a dnes jsem konkrétně neodolala nanuku 2 řádků čokolády bramborám (ačkoliv jich bylo málo) a nektarince. Ničí toto neovládnutí celou mou práci za den? nebo jí to dokonce převažuje?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x

Na vině je inzulín. Ten snižuje hladinu cukru v krvi a přivoďuje pocit hladu. Je to z důsledku nevhodné stravy, rohlík, čokoláda, sladké - prostě potraviny s vysokým gykemickým indexem. Rohlík tě zasytí, ae za chvíli máš hlad, přestože ho stále cítíš v břiše. Strava by neměla obsahovat rychlé cukry, mouku atd atd, ale "pomalé" sacharidy, tedy ovoce, brambory, k rýži hodně vlákniny a nejakou bílkovinu, jogurt s ovesnýma vločkama, nejlépe jogurt bez přidaného cukru. Taková strava pak nepřináší "inzulínový efekt" Taktéž vodu bych trochu opravil - voda z vodovodu nebo ze studánky ti neublíží, těo si veme kolik potřebuje, zbytek vyjde onou dírkou ven. Pití bublinkové vody, kafe a nějaké čaje odvodnují tělo, taktéž "mrtvá voda" třeba destilovaná může dělat problém a větší množství může vést k smrti, poněvadž velké vypité množství takové vody naráz zbavuje tělo na pricipu osmózy minerálů potřebných pro nervový systém a mozek. Ve většině případů po rebublice je však voda tvrdá, tedy s dostatkem, hořčíku a vápníku, takže takové riziko nehrozí.

hodnocení

0x

Já když jsem někde venku,na procházce,na zahradě,nebo v lese, tak nemám hlad a skoro nic nejim. Jen přijdu domu, tak bych jedla a jedla :)

he
hodnocení

Já přes den mám asi silnější vůli a snažím se nějak zabavit nebo pít vodu ale večer to prostě nedávám:(

tak to zkuste obráceně, jezte hodně přes den :)

wio
hodnocení

0x

Lijte do sebe velké množství vody. Nejlépe bez bublinek. Pomáhá to.

he
hodnocení

A mám se vysloveně opravdu hodně přepít?

Přebytek vody způsobuje kolaps a v horším případě i smrt ! Špatná rada *zed* Prosím tě,když už chceš něčeho docílit,tak to udělej,jdi za tím,zuby,nehty ! Tzn.že večer se necpi kravinami,nýbrž zeleninou.Ostatně tou se můžeš cpát celý den.Pěkně si nakrájej na kolečka a nudličky cokoliv- okurku,mrkev,papriku,ředkvičky,rajčátka...Nebo si udělej salát s bílým jogurtem a koprem...Když to sníš,tak budeš mít žaludek plný a ještě bez kalorií a výčitek :-P

jiji
hodnocení

0x

A nejíš přes den moc málo? Tvoje tělo pak může strádat a pak už to prostě nevydrží. Jíst až když máš hlad, není prý moc dobré. Jinak si myslím, že to cos psala za příklad jídla není zas tak nic hrozného, ale také záleží na okolnostech - věk, fyzická a duševní aktivita, doba usnutí od jídla atd. Neměla bys to přehánět, abys nezhubla moc. Já jsem si také jednu dobu říkala, že jím moc a nezdravě a vůbec se nehýbu až jsem to nakonec dotáhla k anorexii. A když jsem se z toho musela dostat, tak jsem nakonec zažila typický jojo efekt a jsem silnější než předtím. A furt bych jedla a spala. A to přeci nechceš, že?

PS: S tou vodou to opravdu nepřeháněj, max. 3 l denně by mělo stačit, pokud nemáš 50°C ve stínu a nemáš nadnormálně vysokou fyzickou zátěž. Ne vždy platí, že hlad je převlečená žízeň.

he
hodnocení

Možná občas jím "málo" nebo míň než jsem zvyklá ale tento problém mám skoro pořád:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]