Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kolen

Od: bramboracka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nevíte co mám dělat proti tomu, aby mě nebolelo při jízdě nad koleny? Ani nedokážu popsat co přesně mě bolí, ale asi ty svaly nad koleny na vnitřní straně. Dříve mě to nikdy nebolelo, začalo to až teprve tuto sezónu a pak tak 3 dny ještě nemohu chodit. Vše jsem si zkontrolovala a výšku i předozadní polohu sedla mám naprosto v pořádku. Nemůže to tedy být ještě něčím jiným? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobry den, Vase telo se Vam snazi neco rict. Osobne by jsem omezil kolo a zasel za lekarem se poradit. Mozna mate jen natazene slachy a chce to dat pauzu. Pres bolest by jsem kazdopadne nesel.

mistrdarkgame*
hodnocení

0x

Dobrý den , a máte v pořádku nohy čily nejsou ploché nebo boty jestli nejsou moc úzké

bramboracka
hodnocení

Ano, pravda, ploché nohy mám. Ale nějak mi hlava nebere, že předtím to bylo v pořádku a najednou poslední dvě jízdy nemohu ujet ani 20km, stále mám i ty samé boty.

figurek*
hodnocení

0x

ano, může to být ještě něčím jiným. Možná máte o nějaké kilo více nož vloni a na kole jste delší dobu neseděla. Holt nemládneme a klouby s přibývajícím věkem tuhnou. Chce to před jízdou kolena rozcvičit, rozhýbat a pořádně promazat Alpou.

bramboracka
hodnocení

Taky jsem si řikala, jestli to není prostě tím, že stárnu, mám čim dál tím méně pohybu a nějaké to kilíčko navrch :) Díky, Vaší radu zkusím a uvidíme zda to pomůže.

stirecek*
Jestli máte správně sedlo, tak to může být nesprávným silovym slapanim. U silového slapani se víc zapojuje přední strana stehen a bolí vás upony nad koleny a na vnitřní straně. Jezdí tak většina ženských, i někteří chlapi. Drtí těžký převod, řidítka drží křečovitě a pomáhají si trupem, to je špatně. Trup se nesmí hýbat. Zkuste lehký převod a šlapat svihove, pojedete stejně rychle a žádnou námahu neucitite. No s jestli máte nějaké kila navíc, zkuste více ovoce, zeleniny, prostě zasadite stravy. Ono pak vysychají i klouby a to pak není žádná sranda, bolest vystřeluje na všechny strany. Zároveň s tím se upraví i váha.

bruk600*
hodnocení

0x

Jezdím poměrně dost a to je právě to místo, které na nohou bolí. Posez bych neobviňoval, ale jak psal stirecek@, tak je to většinou kvůli silovému šlapání a taky pokud už jde na nohy únava, tak tady se ozývá jako první. Za mladíka se už nepovažuju a tak to k tomu patří, ale když je nějaká změna počasí, tak to nadkolení bolí taky i bez šlapání.

stirecek*
No ten posez je taky důležitý. Tím se ovlivňuje, jaké svalové skupiny budou nejvíc zatížené, takže řekl bych, ze posed je hodně důležitý. Sedlo hodně vpředu je lepší na silové slapani, vzadu pak vytrvalost. Výška je samozřejmost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]