Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prisrubovat riditka?

Od: google* odpovědí: 7 změna:
Dobry den, dnes mi prislo kolo a nevim, jak tam nasadit riditka. Poradi mi nekdo prosim?
Jak prisrubovat riditka?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

1.) vyhledat vhodný imbus klíč - myslím, že je to 5 Imbus je takový ohnutý kus šestihrané tyčky.

2.) Tento klíč zasunout do hlavy šroubu v řídítkách.

3.) Otáčet šroubem proti hodinovým ručičkám tak dlouho, až se ten ,,šikmo uříznutý špunt´´ oddálí natolik, že trubka řídítek pujde zasunout do otvoru ve vidlici. Zasouvat tím špuntem napřed.

4.) Řídítka nastavit na výšku. Není také špatné nastavit je i kolmo ke směru jízdy. Alespoň mě se takto nejlépe řídí kolo.

5.) Opět zasunout imbus klíč do hlavy šroubu

6.) Pozor! Tentokrát otáčet ve směru hodinových ručiček. Dotáhnout celkem fest. Pokud to dotáhnete málo, zřejmě se vám podaří řídítka za jízdy vytáhnout - a to je pak teprve adroš ...

7.) Vytáhnout imbus klíč z hlavy šroubu.

Jak z manuálu :)

Gde maj dygytálky ručičky?

google*
hodnocení

A jeste se zeptam mimo tema, cim namazat brzdy? Kdyz pribrzduji, tak strasne piskaji.
tomibender*

Brzdy nemazat! Já vím, že se říká kdo maže ten jede, ale u brzd to tak moc neplaí. Jinak zkuste dvousložkové špalíky. A ty řídítka než je tam zasunete potřete vazelínou, budou se pajk líp vyndavat :)

google*

Děkuji za radu, vše hotovo! ;)

hodnocení

2x

Nasunout nastavec riditek do kostry kola, seridit vysku a kolmost riditek a nasledne dotahnout sroubem nahore na riditkach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]