Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doktor mi doporučil plavání kvůli zádům. Jaký styl plavání mi neřekl a já se zapomněl zeptat, tak kdyby někdo věděl, díky!
AhojKaždé plavání je skvělé na celý organismus,to je bez debat.Zapojujeme prakticky všechny svaly.Na záda bych doporučila styl prsa,tam je dobrá zátěž na záda.No,vlastně i kraul,je těžší a také fajný
se mi zdá, že někteří rádci berou problém příliš dramaticky a vědecky.
Plavání je dobrý sport především proto, že přinutí k pohybu celé tělo a přitom nezatěžuje páteř a klouby.
Jakým stylem plavete, jestli na znak nebo prsa nebo ucho, je druhotná věc. Plavejte jak umíte a jak vám to nejlépe vyhovuje.
Též jsem měla problémy s páteří. Záleží, co konkrétně máte za problém. Jestli se dá nazvat problém se zády rovná se problém s páteří? Pokud máte problém s krční páteří, tak prsa jsou nevhodný plavecký styl, též při bederrním problému není dobré mít hlavu nad vodou, pak se hodně prohýbáte. Myslím, že plavat lehce a pravidelně střídat styly. Též si zacvičit u nějakého sloupku, tyče. Ale nejlepší by byla rehabilitace a jako doplněk rehabilitační cvičení ve vodě. Ty sestry jsou školené, dají Vám 3 až pět cviků, aby jste se je dobře naučil a správně je doma prováděl, též řeknou, kolikrát ten cvik opakovat. Sám si nikdy cviky dobře nezvolíte, ani se je z knížky nenaučíte, též správné dýchání při tom. Rehabilitační cvičení je ale finančně náročné. A pokud je doktor sám nenavrhnul, možná zkusit o ně sám požádat. Je to ale o Vaší vůli a chuti opravdu pravidelně a poctivě cvičit. Najít si denně /podle doporučení/, nebo třeba čtyřikrát týdně čas. Je ale pravda, že po určité době, kdy jste cviky ze začátku zvládal s obtížemi, se Váš fyzický stav zlepší natolik, že budete cvičit třeba půl hodiny a uteče to jako voda a Vy nebudete vůbec unavený. Budete ale na tyto cviky potřebovat volný prostor na zemi a nějakou silnější deku. Mě pomohly. Plavání bylo jako doplněk.
doplněno 28.06.14 16:47:Ty tři, čtyři cviky Vám sestra přidává při každém cvičení, nejdříve zkontroluje, jak jste cvičil ty staré, jestli jste se neflákal a potom přidává další a další. Takže těch cviků budete mít celkem 20 až 25.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.