Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koupil jsem si nedávno nové kolo,vybavené hydraulickými kotouči. Už v prodejně se mi jejich brzdný účinek zdál slabý,ale bylo mi sděleno,že po zajetí kola to bude brzdit mnohem lépe. Tak se chci zeptat,zda-li tomu tak opravdu je nebo si mám skočit někam na servis(jelikož do garanční prohlídky daleko),případně,zda-li si můžu brzdy nějak sám seřídit.
Kolo mám boardmanbikes.com/...
Díky za případnou radu
Opravdu se brzdy usadí. Je potřeba, aby se segment přitvaroval k brzdovému kotouči a bude to ok.
doplněno 31.05.09 15:52:Jednoduše se potřebuje trochu "obrzdit" a srazit ten lesklý povlak na segmentu.
TAkže to,že to skoro vůbec nebrzdí,tak se nemusím zatím ničeho obávat,jo? A jak dlouho trvá asi to usazení?
Pokud to vůbec nebrzdí, tak to je závada která potřebuje servis v záruční době. Ale jinak by se to mělo usadit. Zmáčkněte brzdu a podívejte se, zda brzdové segmenty doléhají na kotouč a jakou máte vůli na páčce brzdy. Brzda by měla zabírat zhruba 1 cm po zmačknutí.
No v normálním stavu segmenty nedoléhají. A při brždění to zabírá až u konce,což je u těchto brzdových pák asi 3cm(páky mají dlouhý chod) a na maximalní sílu už je to jen kousíček. Prostě abych rychle přibrzdil/zabrzdil,musím notně zmáčknout brzdovou páku Do teď jsem používal V-brake a tam jsem to měl s okamžitým nástupem a k plnému jsem tolik síly,ani tak moc zmáčknutou páku nepotřeboval...
Není zavzdušněný systém?
doplněno 31.05.09 17:16:Takže můj syn závodník radí odvzdušnit dole u třmenů a nebo někde uniká kapalina a proto to moc nebrzdí.
doplněno 31.05.09 17:17:No a jinak to co radí předešlí rádci.
Jak jsem psal,do teď jsem měl V-brake a tudíž nevím,jak se seřizují tyto brzdy,natož jak je odvzdušnit... V prodejně tvrdili,že je kolo připraveno a brzdy odvzdušněné... Únik kapaliny není nikde vidět,vzhledem k tomu,že mám kolo v bytě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.