Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydraulické kotoučové brzdy

Od: levap* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

koupil jsem si nedávno nové kolo,vybavené hydraulickými kotouči. Už v prodejně se mi jejich brzdný účinek zdál slabý,ale bylo mi sděleno,že po zajetí kola to bude brzdit mnohem lépe. Tak se chci zeptat,zda-li tomu tak opravdu je nebo si mám skočit někam na servis(jelikož do garanční prohlídky daleko),případně,zda-li si můžu brzdy nějak sám seřídit.

Kolo mám boardmanbikes.com/...

Díky za případnou radu *slunce*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Opravdu se brzdy usadí. Je potřeba, aby se segment přitvaroval k brzdovému kotouči a bude to ok.

doplněno 31.05.09 15:52:

Jednoduše se potřebuje trochu "obrzdit" a srazit ten lesklý povlak na segmentu.

levap*
hodnocení

TAkže to,že to skoro vůbec nebrzdí,tak se nemusím zatím ničeho obávat,jo? A jak dlouho trvá asi to usazení?

Pokud to vůbec nebrzdí, tak to je závada která potřebuje servis v záruční době. Ale jinak by se to mělo usadit. Zmáčkněte brzdu a podívejte se, zda brzdové segmenty doléhají na kotouč a jakou máte vůli na páčce brzdy. Brzda by měla zabírat zhruba 1 cm po zmačknutí.

levap*
hodnocení

No v normálním stavu segmenty nedoléhají. A při brždění to zabírá až u konce,což je u těchto brzdových pák asi 3cm(páky mají dlouhý chod) a na maximalní sílu už je to jen kousíček. Prostě abych rychle přibrzdil/zabrzdil,musím notně zmáčknout brzdovou páku :( Do teď jsem používal V-brake a tam jsem to měl s okamžitým nástupem a k plnému jsem tolik síly,ani tak moc zmáčknutou páku nepotřeboval...

Určitě je tam systém na seřizování brzd, tak to vyzkoušejte. Každá brzda jde seřídit. Budete to dělat po celou dobu co to kolo budete mít.

levap*
hodnocení

Takže mám jezdit,a brzdit a brzdit,aby to bylo ok *jasne* Díky za radu *palec*

mil®
hodnocení

0x

Není zavzdušněný systém?

doplněno 31.05.09 17:16:

Takže můj syn závodník radí odvzdušnit dole u třmenů a nebo někde uniká kapalina a proto to moc nebrzdí.

doplněno 31.05.09 17:17:

No a jinak to co radí předešlí rádci.

levap*
hodnocení

Jak jsem psal,do teď jsem měl V-brake a tudíž nevím,jak se seřizují tyto brzdy,natož jak je odvzdušnit... V prodejně tvrdili,že je kolo připraveno a brzdy odvzdušněné... Únik kapaliny není nikde vidět,vzhledem k tomu,že mám kolo v bytě...

ppz

Nezajeté brzdy se chovají jinak. Pokud je tam velká vůle, tak brzdy potřebují odvzdušnit -> u nového kola v obchodě požadovat opravu. Pro profesionální prodejnu je to jednoduchý servisní zásah.

mil®

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]