Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi někdo vysvětlit funkci "krytu paprsků" mezi výpletem kola a kazetou - např. devítikolečkem? Stalo se mi, že mi sklouzl řetěz z kazety do výpletu kola a urvala se mi přehazovačka. Byl by tomu schopen plastový kryt paprsků zabránit? Předem děkuji za kvalifikovanou odpověď.
doplněno 26.05.14 22:32:Chtěl bych doplnit, že řetěz mi sklouzl při řazení na největší kolečko. I když máte vše přesně seřízené, může se stát, že nějakým nahodilým vnějším rázem do přehazovačky dojde vlastně k vychýlení celé přehazovačky a je malér.
Ci je to SHIMANO DEORE alebo ALIVIO alebo najlacnejsi SIS alebo stare prehadzovace na LIBERTE vzdy ta vratna struna tlacila smerom von od kolesa cize k najtazsim prevodom (aj najrychlejsim).Plastovy chranic neurobi zazrak ale len to ze sa retaz zasekne prave medzi najvyssim (najlahsim) prevodom a plastovou krytkou ale neskoci do spicov a neutrhne retaz alebo spicu.Ak uz sa stalo ze zapadla lahsie sa retaz vytahuje odtial.Krytka vsak musi byt bez vyrezov skratka nie tak ako to bolo u favorita napr v roku 1983.Hlavny predpoklad aby tam retaz nepadal je nastavenie krajnych poloh a spravne nastavenie krokovania prevodov...popripade manual...ten mam ja a nedam dopustit.A este neprehadzovat rychlosti v plnom zabere ale spravit to vcas a podradit ovela skor este pred kopcom.
Plast funguje jen proti zapadnutí (zaseknutí) řetězu mezi výplet a pastorek.
Proti chycení přehazovačky do drátů je jen doraz přehazovačky. Aby přehazku do drátů nestrčil např. klacek, tak by ten plastový talíř musel být tak velký, aby se o něj opřela horní část vodítka.
Sklouznutí řetězu za pastorky a namotání přehazky = na 99% špatně seřízený horní doraz..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.