Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kryt paprsků a jeho funkce

Od: zoozahada® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, můžete mi někdo vysvětlit funkci "krytu paprsků" mezi výpletem kola a kazetou - např. devítikolečkem? Stalo se mi, že mi sklouzl řetěz z kazety do výpletu kola a urvala se mi přehazovačka. Byl by tomu schopen plastový kryt paprsků zabránit? Předem děkuji za kvalifikovanou odpověď.

doplněno 26.05.14 22:32:

Chtěl bych doplnit, že řetěz mi sklouzl při řazení na největší kolečko. I když máte vše přesně seřízené, může se stát, že nějakým nahodilým vnějším rázem do přehazovačky dojde vlastně k vychýlení celé přehazovačky a je malér.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nevím jak které,osobně mám přehazku (zn nwn) kde při ulomení či prasknutí lanka jde od kola,ale staré cz přehazovačka šli právě do kola,plastový nevím ale na favoritech kovové zabránili jistě tomu nejhoršímu!

hodnocení

0x

Ci je to SHIMANO DEORE alebo ALIVIO alebo najlacnejsi SIS alebo stare prehadzovace na LIBERTE vzdy ta vratna struna tlacila smerom von od kolesa cize k najtazsim prevodom (aj najrychlejsim).Plastovy chranic neurobi zazrak ale len to ze sa retaz zasekne prave medzi najvyssim (najlahsim) prevodom a plastovou krytkou ale neskoci do spicov a neutrhne retaz alebo spicu.Ak uz sa stalo ze zapadla lahsie sa retaz vytahuje odtial.Krytka vsak musi byt bez vyrezov skratka nie tak ako to bolo u favorita napr v roku 1983.Hlavny predpoklad aby tam retaz nepadal je nastavenie krajnych poloh a spravne nastavenie krokovania prevodov...popripade manual...ten mam ja a nedam dopustit.A este neprehadzovat rychlosti v plnom zabere ale spravit to vcas a podradit ovela skor este pred kopcom.

kolista
hodnocení

0x

Plast funguje jen proti zapadnutí (zaseknutí) řetězu mezi výplet a pastorek.

Proti chycení přehazovačky do drátů je jen doraz přehazovačky. Aby přehazku do drátů nestrčil např. klacek, tak by ten plastový talíř musel být tak velký, aby se o něj opřela horní část vodítka.

Sklouznutí řetězu za pastorky a namotání přehazky = na 99% špatně seřízený horní doraz..

hodnocení

Musím oponovat, už jsem to i výše psal, když ti někdo do přehazovačky "ťukne", je ti předtím vyštelovaná přehazovačka k ničemu. V servisu mi řekli, že ani kryt paprsků v tom případě nic neochrání.

kolista

Oponovat jo? A četl jsi můj příspěvek? Vypadá to že ne ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]