Nejste přihlášen/a.
čauky lidi, máte někdo nějaké zkušenosti s nějakým přípravkem co vám dodá okamžitě energii při jízdě na kole? Něco pro extrém. Hodně taurinu, kreatinu kofeinu. tomale
Jj mám,banán a čokoládu
Rozinky...Mám to všechno po ruce včetně vody v batůžku
Taky je důležité co jede. Pokud vytrvalost, žádná energie není třeba, popř až po nějaké stovce km, pokud intenzitu, tam už je třeba po nějaké době něco doplnit a pokud závod, tak tam už jsou vhodné i ty stimulanty. Pokud je vyšťavený při základním tréninku vytrvalosti po první padesátce, trénuje špatně.
Jezdil jsem na kole spoustu let a docela dlouhé trasy 50-80 km. Nikdy jsem nijak extra nepotřeboval doplňovat energii. A když už, kupoval jsem si práškový nápoj přímo pro cyklisty Isostar. Byl tam hroznový cukr a spousta minerálů. Asi bych se zeptal v nějakém cykloservisu, kde jsou lidi co hodně jezdí a kola nejen opravují, ale i staví speciály, nebo bych kontaktoval nějaký cykloklub. Ti kluci to mívají vychytaný
Při těch déletrvajících jízdách jsou důležitější víc ty minerály,jak píšeš, protože člověk je pocením mnoho ztratí. Ty sacharidy nejsou až tak třeba, když jedu vytrvalost mezi 130-140tepy, tak tyčinku nepotřebuju vůbec ani po 120-150km, spíš ji sním z důvodu hladu než kvůli tomu, že by mi "došlo". Pokud se jedou kopce okolo 150-160tepů s větším převýšením nad cca 1500výškových metrů, tak tam už je energetický sacharidový výdej větší a sacharidy jsou třeba doplňovat. Pro závod pak jsou vynikající ty gely se stimulanty, kofeinem, taurinem, glycinem atd. Stimulanty ale na trénink nebo pro začátečníky e e, i když člověk udrží tepy, neodhadne zátěž a klidně se zrychtuje tak, že další týden si nesedne ani na wc kvůli křečím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.