Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda pro tramvajovém pásu

Od: skye* odpovědí: 6 změna:

Mohu jako cyklista jet po tramvajovém pásu? Myšleno tam, kde není cyklostezka samozřejmě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
22.05.14 12:34
hodnocení

3x

Viz zde.

skye*
hodnocení

Tento odkaz jsem si taky našla, ale píší tam, že to, co je tam uvedeno, není vždy v souladu s pravidly silničního provozu. Já bych chtěla vědět, jestli to podle pravidel mohu dělat i na místech, kde to není přímo označeno.

jmhad*
hodnocení

2x

Překvápko - tramvajový pás je jen pro tramvaje

skye*
hodnocení

Překvápko - velmi často naopak značky svážejí cyklisty do tramvajového pásu, aby to pro ně bylo bezpečnější. Jde mi o to, jestli to jde i jinde, kde to není přímo značeno.

doplněno 22.05.14 12:26:

Takže lépe si příště zjisti pravdu, než odpovíš ironickou poznámkou.

jmhad*

Pravdou je,že zákon vymetuje pro cyklistu pravý okraj pravé poloviny vozovky a nebo cyklostestu. Nic jiného nezná.A obdobně jiné půřekvápko - tentýž zákon říká,že osoba na kolečkových bruslích,ale i třeba invalidní vozík je chodec. Proto se má po silnici pohybovat vlevo a ne vpravo,jak je u nás in zvyk. Je opravdu lépe si zjistit výklad zákona,než skončit jako nedávno senior na invalidním vozíku.

hodnocení

1x

skye,

na stručnou otázku stručná odpověď. Ne nesmíte. Je sice možné, místní úpravou změnit zákon 361/2000, ale na to se asi neptáte. Nebo ano?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]