Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkonné elektrolo, které splňuje EPAC

Od: risa77 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebuji elektrokolo hlavně na cestování do práce, které bude mít výkonný elektromotor. Bohužel kvůli hloupým předpisům EU by mělo mít deklarovaný výkon 250W a rychlost do 25 km/h - zas bych nerad platil někomu škodu, přitom dnešním provozu je havárie docela reálná. Vážím skoro metrák a cesta z Prahy do Jílového je hodně do kopce cca25km. Je tam i menší kus stoupání až 25%. Na obyčejném kole se to dá, ale přijet do práce či domů za 2 hodiny vyřízenej není to pravé ořechové. Elektrokolo bych chtěl rovněž využívat v místě na projížďky lesy louky, polní cesty samý kopec, proto bych chtěl terenní s dobrým odpružením. Také bych chtěl na kolo šlo umístit cyklosedačku pro dítě. Cenová přestavba je do 40tis. Uvažuji dvě varianty elektrokolo hotové nebo koupit slušné kolo do 10ti tisíc a k tomu sadu a přestavět si ho na eletrokolo, doma žádné kvalitní kolo nemám. Baterie nejraději LiFePO4. Nejvíc se mě zamlouvá silný motor 350-500w, špičkový výkon 700W elektronicky regulovaný na 250W, mimo veřejné komunikace by omezení mělo jít vypnout, kolo by mělo mít akcelerátor v případě režimu EPA+C do 6km/h. Například AGOGS Uphill MTB 2014 má takový motor a zároveň certifikát EPAC, cena už je na hraně nevím jak je to s kvalitou komponent, zda jsou i jiná kola varianty? Na umístění elektropohonu nemám vyhraněné nároky.Kazetu 11-12z, abych nemusel tak rychle šlapat. Zkušenosti s eletrokoly moc nemám, měl jsem půjčené Haibike eQ XDuro, dobré eletrokolo, silná podpora i do nejprudšího kopce, ale musel jsem furt šlapat, jinak podpora žádná, což však ke konci bylo utrpení kvůli nepohodlnému tvrdému sedlu. Výdrž baterky 30km na nejvyšší podporu, ale u středového pohonu mám obavu o životnost řetězu, na nejmenší kolečko přeskakoval. Co se týče nabídky na trhu líbí se mě:

-Infineum Extreme - tady mám obavu, zda má dost silný motor a asi nebude mít akcelerátor

-Elektrokolo Leader fox speciál 500W - shop-elektrokola.cz/... - má jen šestikolečko 14z, je certifikováno EPAC?

- Výše zmíněné AGOGS Uphill MTB 2014

Co se týče druhé možnosti přestavbové sady - měla by mít podobné vlastnosti silný motor, ale regulovatelný s certifikátem EPAC

např.

- EVbike evbike.cz/...

- new.bezbenzinu.cz/...

Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A nechceš si radší koupit babettu? Kámoš přes kopec jednu bude zrovna prodávat :D. Né že bych si chtěl dělat reklamu ale i tak má výkon 1,75kw a spotřebu 3 l na 100 km a seš v prácí dřív a bez šlapání...

Kdyby jsi koupil elektro kolo za 30 000 .Tak si to spočítej babetta 210 asi 5000 a když najedeš deně 50 km tak to máš asi 65 kč i spoviným ručením a servisem .

risa77
hodnocení

Kdysi jsem jezdíval na babettě a bylo to docela dobrý, ale přece bych chtěl něco eko, co nehlučí nekouří a mohu si také zašlapat, po sezení v práci je to dobrý. Chtěl bych na tom jezdit tak 3x tydně za dobrého počasí, normálně jezdím do práce autem, ale ty zácpy a to parkování!

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím.

Také uvažuji o elektrokole,které si příští rok koupím na cestu do práce i na výlety.Co toto? elektrokolaostrava.cz/...

hodnocení

0x

Po cestě do Jílového Vás především na takové plečce brzy někdo přejede. Do kopce pojedete krokem. A ty kopce tam jsou v zatáčkách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]