Zdravim. Je mi sedmnact let a uz pres rok se intenzivneji venuji posilovani. Driv jsem mel mensi problem se zady zpusobeny nedostatkem zadoveho svalstva. Hrbil jsem se a obcas me zada bolela. Delsi dobu jsem zada pouze zpevnoval ale predevsim po te co jsem pridal vahu jsem se prestal hrbit, zacal jsem chodit rovne a v zadech necitim zadnou bolest. Pred tim nez jsem zacal intenzivneji posilovat jsem se asi rok pouze zpevnoval, dnes zvedam vahy jako vetsina mych dospelych spolucvicejicich taky jsem si koupil protein a pomalu uz zacinam mit objem (jim co muzu). Rodice me porad karaji jak to prehanim (chodim trikrat obcas ctyrikrat do tydne do fitka) a jak extremne nezdrave jsou tyto vyzivove doplnky jako napr. muj protein (Extrifit Whey 80 pokud si dobre pamatuji) a ze za chvili budu mit rakovinu. Paradoxne oba kouri krabicku cigaret denne. Proto se chci zeptat delam neco spatne? Jsem ohebnejsi nez drive, zada me uz neboli a chodim rovne. Jsou gainery v mem veku nevhodne? Davam si 2 davky za den. Mrtvola 120 Kg, bench 70, legpress 250 atd. Do cviceni pridavam i cviky s vlastni vahou.
V tomto věku je to absolutně nevhodné - jak proteiny, tak přemíra zátěžového cvičení. Cvičit s lehčími vahami a s proteiny začínat tak od pětadvaceti let věku, pokud vůbec. Pocit momentální pohody může být později zcela fatální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.